Četvrtak, 18. travnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

17 C°

Bez vozačke dozvole i s 1,7 promila vozao rovokopač po Biljanima Donjim!

23.10.2018. 08:41
Bez vozačke dozvole i s 1,7 promila vozao rovokopač po Biljanima Donjim!


Neslavni rekorder vikenda po promilima ovoga puta nije zaustavljen u automobilu, već u – rovokopaču. U nedjelju oko 16 sati na D-56 u Donjim Biljanima, 34-godišnji vozač je bez položenog ispita upravljao radnim strojem – rovokopač vinkovačkih registarskih oznaka, pod utjecajem alkohola od 1,47 g/kg, što je najveća koncentracija alkohola zabilježena tijekom vikenda. Protiv vozača se podnosi optužni prijedlog zbog prekršaja iz Zakona o sigurnosti cestovnog prometa.
Proteklog vikenda zadarski policajci su tijekom provođenja akcije Vikend kontrolirali 611 vozila i vozača, a poduzeli su 263 represivnih mjera. Alkotestirano je 79 vozača od kojih je njih 17 bilo pod utjecajem alkohola, 119 vozača je prekoračilo propisano ograničenje brzine, 16 ih je vozilo bez zaštitnog pojasa, 12 vozača nije poštivalo prometni znak, sedam vozača je nepropisno pretjecalo, troje je vozilo bez vozačke dozvole, dvoje s uporabom mobitela za vrijeme vožnje, jedan bez zaštitne kacige, a na cesti su zatečena i tri vozila bez tehničkog pregleda i registracije.
Iz prometa je isključeno 24 vozača i tri vozila. U tom su se vremenu dogodile 13 prometnih nesreća, u kojima je pet osoba lakše ozlijeđeno.