Četvrtak, 25. travnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

16 C°

Pipan otišao, novi trener Ante Nazor

23.10.2018. 20:13
Pipan otišao,  novi trener  Ante Nazor


Aleš Pipan više nije trener Zadra. A klupu  preuzima  Ante Nazor. To je sukus službene konferencije za medije održane na Višnjiku. Pipan je nakon pet poraza u sedam utakmica izgubio naklonost tribina, povjerenje igrača, a i na kraju vodstva kluba koja je odlučila raskinuti ugovor sa Slovencem.
– Suradnja s Alešom Pipanom je završena. Ovim mu se putem zahvaljujem na svemu što je napravio, a napravio je dosta s ovom momčadi.  Mogu reći da razlozi raskida nisu nepoštovanje momčadi  prema treneru  ili neki unutarnji razlozi, već se nije dogodila poveznica, sinergija između trenera i momčadi. Suradnja je prekinuta sporazumnim raskidom  ugovora – kazao je sportski direktor Branimir Longin te je odmah izbacio  ime Ante Nazora što nije bilo ni čudno s obzirom da je i sam novi-stari  trener Zadra bio prisutan na konferenciji.
– Odmah smo krenuli u potragu za novim trenerom. Izuzetno mi je  drago da je to Ante Nazor s kojim smo i lani bili blizu dogovora i drago mi  je da ćemo i ovu sezonu surađivati – kazao je Longin i prepustio riječ  Splićaninu, lanjskom treneru Cibone, koji će u svom trećem povratku na  klupu Zadra pokušati izdignuti momčad iz pepela.
– Treći put sam ovdje na Višnjiku u svojstvu trenera Zadra. Moram kazati da je ovo bio moj košarkaški dom i da sam ovdje vezan uz neke ljude.  Smatram da ovaj tim ima potencijala igrati na gornjoj granici svojih mogućnosti što nam je svima cilj i s čime se odmah moramo uhvatiti u  koštac. Nadam se da ćemo ići u tom smjeru i to je jedino što me sada zanima – kazao je na prvu Nazor te istaknuo na čemu će odmah pokušati  tražiti poboljšanja u svlačionici.
– Gledao sam zaista svaku utakmicu. Zadar je specifična sredina te  sam i sam nebrojeno puta bio u takvim situacijama. Kada momčad ne  igra na gornjim granicama svojih mogućnosti onda se i ovaj teren pretvara u gostujući i sputava igrače. Trebamo se posvetiti ne samo košarkaškim stvarima nego i otkloniti psihološke barijere i pronaći kemiju koja je sada najbitnija. Činjenica je da ovo mora izgledati puno bolje.
Prvi ispit je već za dva dana kad se ide u goste Partizanu.
– Kao što sam i rekao, moramo svakoj utakmici pristupiti kao da je zadnja. Počevši od ove u Beogradu. Trebamo svoju afirmaciju tražiti na  strani da izgledamo puno bolje, da pripremimo igrače na to da na Višnjiku nitko ne bude favorit protiv nas. Imamo još puno do one bitne točke  u sezoni kada momčadi idu gore ili dolje i svaki kiks se može ispraviti.  Raspored je nezgodan, ali to je relativno jer nakon što se dobije utakmica  onda je svaki raspored dobar. Ne trebamo se time opterećivati već igrati  svaku utakmicu kao zadnju – kazao je za kraj Nazor.


Longin: Svi snosimo krivicu pa i ja
Odgovorio je sportski direktor i na pitanje vezano o njegovoj odgovornosti u dovođenju Aleša Pipana na klupu Zadra.
– Naravno da je moja odgovornost. Moja i kluba i na kraju krajeva Aleš nije jedini  krivac za ovo stanje koje nas je zateklo. Svi snosimo dio krivice pa tako i ja – priznao  je Longin.


Pipanu žao što odlazi
Rastanak s Pipanom ispao je korektan. Prenio je Branimir Longin njegov žal za  tim što nije ostvaren bolji rezultat.
– Žao mu je, misli da momčad može bolje. Tek smo se trebali posložiti i bolje izgledati. I pojedinačno i kao kolektiv. Zaželio nam je svu sreću u daljnjem radu, a i mi  njemu želimo puno sreće u nastavku karijere – kazao je Longin za Pipana kojem je  nenaklonjenost publike ipak predstavljala prevelik uteg.
– Ružno je čuti da cijela tribina skandira da trener treba otići, ali smo došli do zaključka da ne bismo mogli napraviti napredak za nekoliko kola. Nismo željeli ući u  dubiozu i još gore rezultate nego su bili do sada.