Četvrtak, 25. travnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

5 C°

Djeca iz vrtića Jadran donijela štićenicima peciva, kruščiće i puno radosti

23.10.2019. 11:36


Tridesetak mališana iz Područnog objekta Jadran Dječjeg vrtića Radost, njih tridesetak, jutros su u pratnji svojih odgojiteljica posjetili štićenike Doma za odrasle osobe sv. Frane i s njima obilježili Dane kruha.
Dvije vrtićke skupine, starija mješovita i mlađa mješovita, u prostor dnevnog boravka Doma unijele su radost, a pjesmom i plesom vrtićka su djeca štićenicima uljepšala svakodnevicu.
Djeca su već ranije obilježila Dane kruha u vrtiću. Sa sobom su donijela razna ukusna peciva, kruščiće i krušaste proizvode koje su dan ranije sa svojim obiteljima pripremila. Nakon što im je sve to svećenik blagoslovio i nakon što su blagovali sve što je ostalo, a bilo je toga podosta, odlučili su podijeliti sa svojim susjedima – štićenicima u Domu sv. Frane. Djelatnici Doma pripremili su tijesto za malu radionicu. Pozicije uz stol odmah su zauzeli mališani i počeli oblikovati razne oblike od tijesta, a ubrzo su im se pridružili i neki štićenici. Sve to proteklo je uz pjesmu, smijeh i veselje na obostrano zadovoljstvo.
Djeci iz obližnjeg vrtića ovo nije prvi put da dolaze u posjet u Dom za odrasle. Čine to po nekoliko puta godišnje, uglavnom prigodno, vezano uz blagdane. Od tih posjeta i jedni i drugi imaju korist. Štićenicima djeca donesu radost i veselje, a djeca se od malih nogu uče toleranciji i empatiji prema osobama kojima je zbog raznih razloga potrebna tuđa pomoć pa makar to bila i lijepa riječ.