Utorak, 23. travnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

18 C°

HRVATSKI NOGOMETNI KUP Pinčić: Idemo pobijediti Osijek, ja jednostavno ne znam kako drugačije igrati

23.10.2019. 08:11


Zadar će danas s početkom u 17 sati na Stanovima u 1/8 finala Hrvatskog nogometnog kupa ugostiti prvoligaša sa Drave, momčad Osijeka. Bit će to prilika da u Krševanovom gradu barem na kratko ponovno gledamo jednu momčad iz najvišeg ranga hrvatskog nogometa. Sa sjetom se možemo prisjetiti brojnih okršaja Zadra i momčadi iz Gradskog vrta iz kojih su nerijetko Zadrani izlazili kao pobjednici. Danas je razlika u kvaliteti između ova dva suparnika velika, ali to nikako ne znači da će Osječani na Stanovima imati lagan posao. Dapače, momčad Marka Pinčića sigurno se neće tako lako predati i za očekivati je žilav otpor do posljednje minute utakmice. Uostalom, ako se iznenađenja igdje događaju, onda je to kup natjecanje. Posljednji put Zadar i Osijek susreli su se prije dvije sezone također u 1/8 finala Kupa. U dvoboju igranom na Stanovima momčad iz Gradskog vrta slavila je rezultatom 0:4. Vjerujemo i nadamo se da će ovaj dvoboj biti neizvjesniji i da će momčad Marka Pinčića dobro namučiti goste iz Slavonije.
– Kao i u svaku utakmicu i u ovu ulazimo s ciljem pobijediti suparnika – kazivao je jučer Marko Pinčić, trener Zadra.
– Idemo pobijediti, ja jednostavno ne znam kako drugačije igrati. Svjestan sam da će nam s druge strane stajati Osijek, momčad koja je u vrhu hrvatskog nogometa i koja je trenutačno četvrtoplasirana momčad Prve HNL. Međutim, koji to sportaš ulazi u meč a da se ne nada pobjedi. Ja takve ne poznajem ili to nisu pravi sportaši.
Svjestan je Pinčić da je momčad iz Gradskog vrta favorit u ovome dvoboju i da je kvaliteta na nihovoj strani, ali..


Bez bunkera
– Jako me zanima gdje se trenutačno nalazimo u odnosu na prvoligaški nogomet. I odmah da kažem, ne zanima me nikakav bunker i branjenje. Zanima me pozicijski posjed i hoćemo li to uspjeti demonstrirati kroz našu igru kao što to radimo u prvenstvu. Nasuprot ćemo imati pravu, kvalitetnu momčad i sada je ovo za nas test gdje smo došli na našem putu napretka. Želim da moji igrači budu razigrani, da uživaju u svakome trenutku jer je ovo prilika da pokažu sve što znaju u utakmici u kojoj nema imperativa. Tko kaže da mi Osijeku ne možemo sakriti loptu, ja sam uvjeren da možemo. Moj cilj je da im se suprotstavimo kroz naš plan igre pa ćemo vidjeti gdje će nas to dovesti.
Naravno da je Pinčić analizirao suparnika i pogotovo njihov zadnji dvoboj s Interom koji je završio 3:3.
– Uvijek se treba analizirati suparnik da bi znao kako mu se suprotstaviti. Pogledao sam njihovu posljednu utakmicu s Interom i imam neka saznanja. Sve su to poznati igrači o čijoj kvaliteti ne treba posebno trošiti riječi. Dosta znamo o njima i njihovom načinu igre, nema tu nekih tajni, Međutim, kao i uvijek taktiku baziram na našem planu igre. Želim doći u situaciju da se nametnemo svojom igrom. Nadam se da ćemo u tome uspjeti i u ovoj utakmici na taj način se suprotstaviti Osijeku.
Bez obzira što će s druge strane stajati Osijek, Pinčić želi kroz posjed doći do prednosti u ovoj utakmici.
Poziv navijačima
– Naš cilj uvijek takav da kroz posjed dovedemo suparnika do toga da izađe iz bloka. Jednostavno ga želimo dovesti u situaciju da se više ne osjeća komforno. Naravno, u planu nam je napasti njihovu zadnju liniju. Vjerujem u svoje igrače i znam da je taj plan izvediv. Isto tako sam svjestan da je pred nama iznimno težak ispit. Ali, imamo iskusne igrače koji su igrali Prvu HNL i znam da je ovo za njih izazov pokazati da nisu zaboravili igrati na tom stupnju. I još jedan trenutak u njihovoj karijeri da osjete te »reflektore«. S druge strane za naše mlade igrače to je prilika da izađu na veliku scenu i da probaju pronaći sebe u tom ambijentu i okruženju na toj razini kvalitete. I još jednom naglašavam, da uživaju u tom trenutku.
Nije Pinčić zaboravio pozvati zadarsku publiku da ih dođu podržati protiv Osijeka.
– Naravno da želim što više naših navijača na tribinama Stanova. Želim da nas dođu podržati, posebno tu našu mladost kojoj je ovo prva prilika da se pokažu na sceni protiv jakog i respektabilnog suparnika. Mislim da je to naša mladost zaslužila, prije svega da ih navijači prepoznaju i podrže na putu da njihov i naš Zadar jednog dana vrate ondje gdje zaslužuje biti. Želim da navijači uživaju u ovoj nogometnoj predstavi, a na nama je da ih kroz svoju prezentaciju učinimo ponosnima – kazao je na kraju jučerašnje najave Marko Pinčić
 


Ulaznice za utakmicu Zadar – Osijek po 30 kuna
Po prvi put u ovoj sezoni gledatelji danas neće moći na tribine Stanova besplatno. Naime, cijena ulaznice za utakmicu 1/8 finala Hrvatskog nogometnog kupa između Zadra i Osijeka stajat će 30 kuna. Kao što je poznato Uprava je na početku sezone donijela odluku da neće naplaćivati ulaznice, a sve u cilju što većeg odaziva navijača i podrške momčadi. Ovoga puta odlučili su ipak naplaćivati ulaznice s obzirom da je riječ o respektabilnom prvoligašu, momčadi Osijeka. Nadajmo se da će bez obzira na to tribine Stanova budu "ugodno" popunjene i da podrška nogometašima neće izostati.




 


1/8 finala Kupa, 25. listopada 2017


ZADAR 0
OSIJEK 4


ZADAR – Igralište na Stanovima. Gledatelja: 1.500. Sudac: Ivan Vučković (Zagreb). Pomoćnici: Krunoslav Ambrinac (Zagreb). Strijelci: 0:1 Bočkaj (17'), 0:2 Jurjević (49. ag.), 0:3 Lukić (56'), 0:4 Jambor (73'). Žuti kartoni: Lopa, Lesjak, Škorić (Osijek). Crveni: –
ZADAR: Gluić, Pranić, Sarić, Jerbić, Jurjević, Tokić, Anić, Župan (od 71' Zdrilić), Jurić, Torbarina (od 56' Gagula), Verunica (od 62' Šimurina). Trener: Leo Burčul
OSIJEK: Antolović, Jambor, Lopa, Grezda (od 55' Boban), Bočkaj, Lesjak, Škorić (od 62' Šimunec), Pušić, Grgić (od 69' Hajradinović), Marić, Lukić. Trener: Zoran Zekić