Podignuta optužnica protiv petorice Zadrana koji su sudjelovali u premlaćivanju 41-godišnjaka ispred noćnog kluba Hype

Slika korisnika mkvanja
Općinsko državno odvjetništvo u Zadru
HINA
Privođenje redara optuženih za premlaćivanje 41-godišnjaka ispred Hype bara

Općinsko državno odvjetništvo u Zadru podiglo je optužnicu protiv petorice Zadrana koji su 20. srpnja ove godine sudjelovali u premlaćivanju 41-godišnjaka ispred noćnog kluba Hype u Zadru

Optužnica je podignuta protiv S.H (30), F.G. (26), M.G. (31), P.K. (24), te Š.M. (27) zbog počinjenja kaznenog djela protiv života i tijela sudjelovanjem u tučnjavi iz čl. 122. st. 1. Kaznenog zakona/11, te protiv petookrivljenog 26-godišnjaka zbog počinjenja kaznenog djela protiv javnog reda nedozvoljenim posjedovanjem, izradom i nabavljanjem oružja i eksplozivnih tvari iz čl. 331. st. 1. KZ-a. (23. 10. 2019.)

- Petorici okrivljenika se stavlja na teret da su 20. srpnja 2019. od 04,00 do 04,30 sati, u blizini noćnog kluba u Zadru; motivirani prethodnom svađom i naguravanjem u prostoriji toaleta kluba sa 41-godišnjim oštećenikom, kojeg su zaštitari iznijeli van kluba i uputili ga da bježi; a kad se on pokušao udaljiti, prišli mu s leđa u cilju fizičkog obračuna s njim. Prvookrivljenika se tereti da ga je udario koljenom u glavu i potom šakom u glavu, a zatim ga je drugookrivljenik udario dva puta šakom u glavu uslijed čega je oštećenik pao na tlo, a potom su ga trećeokrivljenik, četvrtookrivljenik i petokrivljenik okružili te ga istovremeno sva petorica okrivljenika udarali rukama i nogama u tijelo. Oštećenik je zadobio tešku tjelesnu ozljedu u vidu prijeloma desne lakatne kosti.
Petookrivljenog 26-godišnjaka tereti se da je 30. srpnja 2019. u stanu kojeg koristi u Zadru, iako svjestan da je zabranjeno držati automatsko vatreno oružje, držao automatsku pušku AK-47, stoji u priopćenju ODO-a.

U optužnici je predloženo da se protiv prvookrivljenika produlji istražni zatvor zbog opasnosti od bijega (čl. 123. st. 1. t. 1. ZKP-a).

Kategorija: 
Ocjena: 
Nije još ocijenjeno