Petak, 29. ožujka 2024

Weather icon

Vrijeme danas

20 C°

TREBA “POPITI KIŠU” Mijenjaju se cijevi i postavlja poprečna rešetka

23.10.2019. 12:36


Jutros je zbog radova na sanaciji sustava odvodnje za promet zatvoreno križanje Ulice Ivana Meštrovića, Puta oko Vrulja i Miroslava Krleže.
– Na ovom području imamo dvije cijevi koje su postavljene još prije Domovinskog rata i koje moramo promijeniti. Osim toga, na sjevernom dijelu Ulice Ivana Meštrovića, u blizini pješačkog prijelaza postavit ćemo poprečnu rešetku koja bi trebala "popiti" vodu koja se pri jačoj kiši slijeva tom ulicom kao potočić. Naime, promatrajući taj dio prometnica, koji prilikom malo jače kiše bude naplavljen, ustvrdili smo kako se upravo u Ulici Ivana Meštrovića napravi potok te postojeće rešetke ne mogu upiti svu vodu koja se potom slijeva u južni dio Puta oko Vrulja gdje se stvori velika lokva. Stoga ćemo ugraditi poprečnu rešetku koja će upiti dio te vode i spustiti ju ispod zemlje i na taj način se nadamo da ćemo smanjiti pritisak na ulicu te sakupljanje vode u dnu ceste, rekao nam je Grgo Peronja, direktor Odvodnje.
Istaknuo je kako su prethodno ispitali sve cijevi u tom području te su ustvrdili kako su sve u dobrom stanju, osim dviju koje će i promijeniti. Dodao je kako problem u nakupljanju vode na cesti nije u odvodnim cijevima već u činjenici da bočne rešetke ne uspiju "popiti" svu vodu koja se slijeva Ulicom Ivana Mažuranića, a potom i u udolinu u Putu oko Vrulja. Vjeruje kako će se ugradnjom poprečne rešetke smanjiti ovaj pritisak te će u konačnici biti i manje vode.
Radovi bi trebali biti gotovi u roku od sedam dana, a za njihov početak su čekali da prođe turistička sezona te da se smanji broj ljudi u gradu. Peronja je zamolio građane da poštuju prometnu regulaciju te voze zaobilaznim smjerovima.
Radnike Odvodnje trebalo bi poslužiti dobro vrijeme dok izvode radove, a nama je za čekati prvu veću kišu da vidimo je li problem Vruljice konačno riješen.