Utorak, 19. ožujka 2024

Weather icon

Vrijeme danas

14 C°

Bivši radnici Croatia Zadar linea ponovno prosvjeduju

23.10.2020. 07:43


Podružnica Sindikata prometa i veza Hrvatske i Teritorijalni ured Saveza samostalnih sindikata Hrvatske Zadar najavljuju mirni prosvjedni skup bivših radnika Croatia Zadar linea koji se održava danas s početkom u 10:30 sati ispred Trgovačkog suda u Zadru.
Bivši radnici Croatia Zadar linea ponovno organiziraju mirni prosvjedni skup radi ubrzanja i dovršetka jednog od najduljih sudskih postupaka u Republici Hrvatskoj koji se vodi već ukupno dvadeset godina. Podsjetimo, stečaj nad CZL-om, jednom od najpoznatijih hrvatskih prijevozničkih tvrtki, otvoren je 5. prosinca 2000. godine, a zaključen je 25. veljače 2011. godine, ali se i dalje vode sudski postupci u svezi vrlo vrijedne imovine – stečajne mase. Bivši radnici potražuju svoje otpremnine, te su uputili Reviziju Vrhovnom sudu RH na rješenje VTS-a, koji je odbacio njihova potraživanja.
O tome i daljnjim koracima bivših radnika, predstavnika SPIVH-a i SSSH-a govorit će predstavnici bivših radnika Predrag Dušević, Ivan Brajković i dr. te pravni povjerenik TU SSSH-a Zadar Vedran Uranija.