Odustalo se od ideje dječjeg vrtića u zgradi Poliklinike

Poruka greške

Deprecated function: The each() function is deprecated. This message will be suppressed on further calls u _taxonomy_menu_trails_menu_breadcrumb_alter() (linija 436 od /opt/nginx-1.17.9/htdocs/zadarskilist.hr/sites/all/modules/taxonomy_menu_trails/taxonomy_menu_trails.inc).
Slika korisnika mkvanja
Epidemija koronavirusa promijenila planove
Od ideje otvaranja vrtića u zgradi Poliklinike se zasad odustalo. Na tu je odluku, između ostalog, utjecala i epidemija koronavirusa koja je promijenila brojne planove. O mogućnosti otvaranja dječjeg vrtića razgovaralo se s Gradom Zadrom s namjerom da bude dio njihove mreže vrtića, a Grad je u međuvremenu pronašao dvije nove lokacije, odgovaraju iz Županije
Marin GOSPIĆ
Zgrada Poliklinike više se ne spominje kao lokacija za vrtić namijenjen djeci zdravstvenih djelatnika

Nakon što je još pred kraj 2017. godine na kolegiju župana sam župan Božidar Longin predložio inicijativu da se u zgradi tada nove Poliklinike otvori vrtić, tri godine poslije čini se kako se odustaje od te ideje.
Naime, imajući u vidu da je od ove ideje prošlo pune tri godine, a o tome se u zadnje vrijeme nije ništa govorilo u javnom prostoru, odlučili smo provjeriti gdje se stalo.
- Od ideje otvaranja vrtića u zgradi Poliklinike se zasad odustalo. Na tu je odluku, između ostalog, utjecala i epidemija koronavirusa koja je promijenila brojne planove. O mogućnosti otvaranja dječjeg vrtića razgovaralo se s Gradom Zadrom s namjerom da bude dio njihove mreže vrtića, a Grad je u međuvremenu pronašao dvije nove lokacije za dječji vrtić koje smatraju adekvatnijima, lakše dostupnima i dosta povoljnijima za uređenje i opremanje samoga prostora, odgovorili su nam iz Zadarske županije. Podsjetili su nas kako Grad Zadar u Općoj bolnici Zadar već ima vrtićki program, ali za djecu koja su na liječenju.
Inače, da podsjetimo, župan Longin je prije tri godine predložio da bi se u zgradi Poliklinike mogao urediti vrtić koji bi imao zaseban ulaz u zgradu kako mališani ne bi dolazili u kontakt s ostalim ljudima. Vrtić je trebao biti namijenjen djeci prvenstveno zaposlenika Opće bolnice i Poliklinike, ali i svih građana. Međutim, u međuvremenu se u sklopu ŠC-a Višnjik uredio dječji vrtić u kojega su se upisale dvije vrtićke skupine, a završetkom Centra Mocire trebalo bi se dobiti još prostora za nove vrtićke skupine. Isto tako proširili bi se kapaciteti dječjeg vrtića Pčelica tako da bi po završetku svih ovih radova Zadar trebao imati dovoljno kapaciteta za svu djecu.

Kategorija: 
Ocjena: 
Nije još ocijenjeno