Utorak, 19. ožujka 2024

Weather icon

Vrijeme danas

14 C°

Priveden županijski vijećnik Marko Pupić Bakrač

23.10.2020. 07:23


Nakon što su jučer policijski službenici pretresli obiteljsku kuću i osobni automobil nezavisnog županijskog vijećnika s liste Akcije mladih, Marka Pupića Bakrača, a što se događalo u Ulici Josipa Kosora na Puntamici, i to zbog navodnih prijetnji na društvenim mrežama koje je uputio zadarskom županu Božidaru Longinu, ovaj vijećnik je priveden u službene prostorije PU zadarske gdje su nad njim nastavljeni izvidi.
Naime, na svom Facebook profilu Pupić Bakrač je još 8. listopada stavio objavu »Političaru, dužnosniku, HDZ-ovcu s psećim nadimkom sprema se kineski ražanj«, a prema riječima njegovih stranačkih kolega ova objava je razlog policijskih izvida. Po završetku pretresa i izvida, Akcija mladih je najavila konferenciju za novinare danas u 10 sati na kojoj će iznijeti svoju stranu priče.
Kako doznajemo, policija je s pretresom obiteljske kuće počela u ranim jutarnjim satima, da bi se potom prebacili i na osobni automobil parkiran pored nje, nakon čega je uslijedilo i privođenje u njihove službene prostorije, no konkretnije razloge za to, s obzirom na trajanje izvida, do zaključenja ovog teksta nismo uspjeli dobiti.
– I dalje su u tijeku izvidi koji su jutros počeli u obiteljskoj kući 52-godišnjaka. Djelatnici PU zadarske u suradnji sa Županijskim državnim odvjetništvom zbog sumnje na kazneno djelo protiv osobne slobode reagirali su po prijavi te izašli na teren. Nakon obavljenih izvida na terenu ovaj muškarac je priveden u službene prostorije PU zadarske gdje je u tijeku kriminalističko istraživanje, kazala je Ivana Grbin, glasnogovornica PU zadarske.
Kako neslužbeno doznajemo, policija je u obiteljskoj kući Pupića Bakrača pronašla vatreno oružje, što je njegov stranački kolega Ante Rubeša objasnio činjenicom da je Pupić Bakrač član lovačkog društva koji ima dozvolu za posjedovanje oružja.
Inače, zbog nekih ranijih javnih izjava i objava na društvenim mrežama župan Longin je privatno tužio Pupića Bakrača, a spor na Općinskom sudu još uvijek traje.
Marko Pupić-Bakrač iz službenih prostorija PU zadarske pušten je jučer u večernjim satima.