Utorak, 19. ožujka 2024

Weather icon

Vrijeme danas

13 C°

Pupić Bakrač: Nemam povijest nasilja, niti prijetnje bilo kome

23.10.2020. 21:16


Nemam nikakvu povijest nasilja, prijetnje bilo kome, stoga smatram da se nitko ne treba bojati mene uključujući i župana Longina. Još uvijek ne mogu vjerovati u ovo što mi se dogodilo, jer ja sam faktički politički disident u 2020. godini, istaknuo je na jučerašnjoj konferenciji za medije održanoj ispred zgrade Općinskog državnog odvjetništva nezavisni županijski vijećnik s liste Akcije mladih Marko Pupić Bakrač.


O pretresu obiteljske kuće
Podsjetimo, Pupić Bakraču službenici PU zadarske u četvrtak u 6 sati ujutro upali su u kuću kako bi obavili izvide zbog navodnog kaznenog djela »prijetnja«. Pretres obiteljske kuće i automobila dogodio se zbog navodne prijetnje zadarskom županu Božidaru Longinu objavom 8. listopada na društvenim mrežama gdje je napisao kako se »Političaru, dužnosniku, HDZ-ovcu s psećim nadimkom sprema kineski ražanj.« Nakon pretresa, Pupić Bakrač je i priveden u službene prostorije PU zadarske gdje je nastavljeno kriminalističko istraživanje koje je završilo u kasnim poslijepodnevnim satima.
– Nađena mi je puška zračnica izvan ormara, što se sad stavlja u kontekst da sam nezakonito držao oružje na nezakonit način pa sam valjda terorist u kontekstu nemilog događaja koji se dogodio na Markovom trgu u Zagrebu. Intencija prijetnje bilo kome apsolutno ne postoji, istaknuo je Pupić Bakrač pokazujući čuđenje što je u njegovoj objavi moglo kod župana Longina izazvati »strah i bojazan za vlastiti život«, kako stoji u Pouci o pravima osumnjičenika PU zadarske Službe kriminalističke policije.
Iskustvo s pretresom obiteljskog doma Pupić Bakrač opisuje iznimno neugodnim iskustvom jer se u trenutku pretresa u istoj nalazila njegova supruga, starija kćer i punica koje su zbog »upada« šestero policijskih službenika još uvijek, kako ističe, u šoku. U šoku su, kaže, i njegovi roditelji koji su u osmom desetljeću života.


Pronašli samo pušku zračnicu
– Šestero policajaca je došlo u 6 sati ujutro. Ušli su u kuću. Pretraživali su mi objekt, automobil, a i sami znate kada se sve detaljno pretražuje može se naći bilo što. Na sreću, kod mene nema ništa, osim te jedne zračnice za koju ću dobiti prekršajnu prijavu, kriv sam, platit ću je. Naime, zakon se mijenjao, do prošle godine se zračnica nije morala držati u posebnom ormaru, a sada se mora. Mene se stavlja u kontekst nekakvog nasilja i prijetnji, što je teška nebuloza. Jadno je to prekopavanje nečijeg Facebook profila da bi mu se našlo bilo što da bi se progonio na ovaj ili onaj način. Osobno ne gledam profile niti Božidara Longina, niti Božidara Kalmete, niti bilo koga drugoga, niti tražim bilo što što se može protumačiti na sto različitih načina. Župan je moju objavu protumačio nebulozno, valjda da ja njega želim nabiti na ražanj. Morate shvatiti da je postupak još u tijeku i da ne mogu skroz otvoreno govoriti o toj izjavi, ali moram reći da se tu radi o objavi u kojoj se ja osvrćem na unutarstranačke stvari koje se događaju unutar HDZ-a. To nije nikakva prijetnja, istaknuo je na konferenciji za novinare Marko Pupić Bakrač, dodajući kako smatra da se cijela ova situacija odigrala samo s jednim ciljem da prestane sa svojim političkim djelovanjem.
Inače, zbog nekih ranijih javnih izjava i objava na društvenim mrežama župan Longin tužio je Pupića Bakrača, a spor na Općinskom sudu još traje.