Utorak, 19. ožujka 2024

Weather icon

Vrijeme danas

14 C°

Uspjeh tvrtke Vrsi infrastruktura

23.10.2020. 07:39


Ključ uspjeha svake tvrtke leži u organizaciji i odlučnosti da se zadani posao odradi što bolje i kvalitetnije, a upravo je ta formula pomogla i »upalila« u komunalnom društvu Vrsi infrastruktura čiji je osnivač Općina Vrsi. Osnovna zadaća tvrtke Vrsi infrastruktura je osigurati trajno i kvalitetno obavljanje komunalnih poslova, uz maksimalno poštivanje zaštite okoliša i javnog interesa lokalne zajednice, uz stalnu brigu o zadovoljstvu svojih radnika kao i svih korisnika što čini okosnicu upravljanja društvom. Uspješno poslovanje tvrtke očituje se kroz modernizaciju strojeva i učinkovito izvođenje zadataka koji su pred njima. Direktor Andrija Papić zasluge za izvrsno poslovanje usmjerava na djelatnike društva.
– Djelatnici, njih devet, koji svakodnevno brinu za komunalne poslove na području Općine Vrsi uistinu pružaju maksimum za boljitak i prosperitet svoje zajednice. Oni su zapravo stupovi nositelji i bez njih je nemoguće ostvariti bilo kakav poslovni uspjeh, napominje Papić, ponosan na angažman djelatnika Vrsi infrastrukture.
Iako je tvrtka osnovana 2010. godine, značajniji uspjeh ostvaruje od 2017. godine, kad na vodeću poziciju dolazi direktor Andrija Papić. Stanje koje je zatekao po dolasku i koje je danas prikazuje pravu sliku uspješnosti i razvoja lokalne komunalne tvrtke.
– Kad sam preuzeo direktorsku funkciju 2017. godine, stanje ni u jednom aspektu nije bilo povoljno ni ohrabrujuće. Zatekao sam nekoliko ljudi i jedno vozilo s nedostatnom dodatnom opremom za rad, što je dovodilo u pitanje samo djelovanje tvrtke. Dobrom i kvalitetnom organizacijom posla, uspjeli smo prevladati nepovoljne uvjete na početku te stvoriti uspješno komunalno društvo. Trenutno se naš vozni park sastoji od sedam vozila, čija se vrijednost procjenjuje na više od dva milijuna kuna, dok je vrijednost alata oko dvjesto tisuća kuna, navodi Papić.
– U ljetnim mjesecima zaposlenici čiste plažu i rade sve što je potrebno za Općinu Vrsi i Turističku zajednicu Općine Vrsi u svrhu promicanja turizma kao što je instalacija i demontaža pozornice i stolica na otvorenim terenima za potrebe kulturnih i zabavnih događaja, dodaje Papić.
Djelatnici komunalnog društva obavljaju i usluge održavanja groblja u Vrsima i Poljicima te svakodnevno vode brigu o čistoći javnih površina. Načelnik Luka Perinić redovito je upućen u rad te djelovanje društva i kako kaže, iznimno je zadovoljan uspješnim vođenjem i funkcioniranjem tvrtke.
– Općina Vrsi redovno surađuje s Vrsi infrastrukturom u svezi raznih projekata na području naše lokalne samouprave. Zadovoljni smo realizacijom i uspješnim poslovanjem koje traje od početka mandata te se nadamo kako će se pozitivan trend nastaviti u budućnosti, istaknuo je načelnik. (Toni PERINIĆ)