Utorak, 19. ožujka 2024

Weather icon

Vrijeme danas

17 C°

ZAVRŠENI PROJEKTI Dukić: Ovo je dokaz da Grad Zadar sustavno ulaže u sportsku infrastrukturu

23.10.2020. 21:09


Jučer je na novoobnovljenom nogometnom terenu NK Arbanasa na Stanovima održana konferencija za medije na kojoj su predstavljeni nogometni tereni s umjetnom travom. Riječ je o travnjaku NK Arbanasa i nogometnom terenu ŠC Višnjik na kojima su postavljene umjetne podloge. O netom završenim projektima govorili su Branko Dukić, gradonačelnik Zadra, Marijan Kustić, izvršni direktor Hrvatskog nogometnog saveza, Denis Karlović, direktor ŠC Višnjik i Snježana Jurinić predsjednica Športske zajednice Grada Zadra, a prisutan je bio i Željko Birkić, glavni tajnik Športske zajednice Zadarske županije.
– Zadovoljstvo je vidjeti novouređena igrališta NK Arbanasa i ŠC Višnjika – kazivao je jučer Branko Dukić, gradonačelnik Grada Zadra.


Zahvala HNS-u
– To samo dokazuje da Grad Zadar sustavno ulaže u sportsku infrastrukturu, a u posljednje dvije tri godine uloženo je oko pet milijuna kuna. Tu su još sredstva koja su pristigla od Središnjeg ureda za sport, Hrvatskog nogometnog saveza i Hrvatskog teniskog saveza. Grad Zadar se uistinu dobro priprema za sljedeću godinu kada i službeno postajemo europski grad sporta. Moramo naglasiti da osim profesionalnih sportaša ovu infrastrukturu koriste u rekreativci kojih je oko 11 tisuća u Zadru. Želim još jednom zahvaliti HNS-u koji u svom programu ima izdvojena sredstva za uređenje infrastrukture nogometnih igrališta diljem Hrvatske koje smo mi ovdje djelomično iskoristili na uređenju igrališta NK Arbanasa, a koji ima stoljetnu tradiciju. Vjerujem da će se u bliskoj budućnosti napraviti još jedno igralište bliže Arbanasima koje oni priželjkuju. Ovo ulaganje u nogometna igrališta preduvjet je za zdrav razvoj nogometa u našem gradu u koji vjerujem da će se dogoditi u budućnosti.
Marijan Kustić je naglasio odličnu suradnju s gradonačelnikom Dukićem i najavio nova ulaganja u Zadru i Zadarskoj županiji.
– Prije svega se želim zahvaliti gradonačelniku Dukiću s kojim imam odličnu suradnju, a sve u korist djece koja su nam prioritet. Također se želim zahvaliti i NS Zadarske županije koji je sudjelovao u ovom projektu. Ono što ja mogu kazati ispred HNS-a je da smo prezadovoljni ovim prekrasnim terenom Arbanasa jer, kako znate, već dvije godine radimo na uređenju terena diljem Hrvatske. Posebno nam je drago da je upravo u Zadru napravljen ovaj prekrasan travnjak. Nadam se da će u budućnosti biti još puno terena diljem Zadarske županije i u samome Zadru. Iskreno se nadam da će i Nogometni klub Zadar krenuti prema Prvoj HNL jer ja uistinu vjerujem da Zadar zaslužuje imati jednog dobrog prvoligaša.


Grad sporta
Denis Karlović je izrazio posebno zadovoljstvo uređenjem velikog igrališta u ŠC Višnjik i prednostima koje će ono donijeti u budućnosti.
– Izuzetno mi je drago da smo zahvaljujući kapitalnoj pomoći Grada Zadra završili zadnji infrastrukturni objekt u ŠC Višnjik pri čemu mislim na veliki nogometni teren s umjetnom travom, sa svim onim standardima koji su potrebni, kako za trening, tako i za odigravanje utakmica. Ono što je jako važno je da će na tom terenu trenirati preko 1.300 djece iz različitih klubova počevši od Nogometnog kluba Zadar i svih ostalih klubova. Ono što je još važnije je da smo uređenim ŠC Višnjikom zadovoljili ostale građane Zadra koji ga u velikom broju koriste. Kao što sam već više puta naglasio, preko 4.000 njih ga koriste organizirani u preko 165 klubova. Posebno mi je drago zbog ovog terena jer će mlađi uzrasti zbog toga imati optimalne uvjete za trening i napredak.
Snježana Jurinić se osvrnula na sva ulaganja u Gradu Zadru naglasivši koliko je vrunskih športaša poniklo u njemu.
– Želim se prije svega zahvaliti na dobroj suradnji HNS-u, HOO-u i Središnjem državnom uredu za sport koji su uvijek bili velika potpora u investicijama Grada Zadra u sportsku infrastrukturu. S obzirom da smo peti grad po broju stanovnika u Mocirama slobodno možemo kazati da smo grad vrhunskih sportaša. Iz ovog grada su ponikli Modrić, Subašić, Livaković, Vrsaljko pa do Santinija, braće Fantela i svih onih prijašnjih olimpijaca poput Gjergje, Skroče, Radojke Franzotti i svih ostalih. Međutim, da nema potrebne infrastrukture u koje je ovaj grad uložio, ne bi bilo ni tih rezultata. Sad imamo i završenu sportsku kuglanu na Mocirama koja je jedna od najljepših u Hrvatskoj. Preuredili smo Gimnastičku dvoranu na Višnjiku, uredili Veslački dom, obnovila se i sportska dvorana u Mocirama kao i Fitness centar na Ravnicama. Sva ta ulaganja koja je imao grad Zadar dovela su do toga da se u Gradu Zadru rekreacijom bavi 30% građana, da imamo devet sportskih društava u školama koja su uključila 790 djece u školski sport i da see na bazenu svake godine sustavno obučavaju djeca neplivači. S dobrom infrastuturom Zadar napreduje i zaslužuje biti grad sporta – kazala je na kraju Snježana Jurinić