Subota, 20. travnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

6 C°

Dixon prošao bez frakture

Autor: Roman Morović

22.11.2008. 23:00
Dixon prošao bez frakture

Foto: Vedran SITNICA



Osim trećeg uzastopnog poraza na gostovanju i još uvijek neriješenih dugovanja prema igračima Zadra ima još jedan problem, a to su ozljede. Bolni krik Malika Dixona na utakmici protiv Budućnosti nije obećavao brz povratak na teren. Unatoč tome klupski liječnik dr. Mladen Srzentić je optimističan:
– U prvom trenutku je izgledalo kao da je Dixon na utakmici u Podgorici krivo doskočio, no zapravo nije došlo do iskrivljenja zgloba već je on osjetio jaku bol u stopalu. Napravili smo sve dijagnostičke pretrage i ustanovljeno je da frakture nema. On je još prije imao jednu operaciju na zglobu, no kasnije s tim više nije imao problema. Moguće da je došlo do lakšeg napuknuća ligamenata što je njega u tom trenutku zaboljelo. Ipak, najvažnije je da to nije nikakva ozbiljna ozljeda. Za sada on taj zglob ledi, a danas ćemo započeti s fizikalnim tretmanom i očekujem da njegov oporavak neće biti predug te da će se uskoro vratiti treninzima – kazao je Srzentić.
Drugi igrač koji već neko vrijeme ima problema s ozljedom je Damir Rančić. Splićanin je zbog bolova u leđima propustio već dva tjedna treninga i utakmice protiv Krke, Zagreba i Budućnosti.
– Rančić ima jednu urođenu smetnju kralježnice s čime je do sada u više navrata imao problema. Ovoga puta se to nešto žešće manifestiralo, no ja očekujem da će on vrlo skoro ući u trenažni proces i da to ne bi trebalo predstavljati prevelik problem u njegovoj igri – ističe Srzentić.
 


 NAKON PORAZA – ŠUTNJA


Kako to obično u Zadru biva nakon jednog poraza ili nekakve mini serije loših igara i rezultata u i oko kluba odmah se stvara napeto ozračje. Jučer su Zadrani održali gotovo dvosatni jutarnji trening, a već sutra ih očekuje prvi europski ispit protiv grčkog Maroussia. Trener Aleksandar Petrović jučer nije bio raspoložen za medije, a u prolazu je tek kazao kako ćemo sutra (danas, op.a), nakon što bude imao više informacija o grčkoj momčadi, moći razgovarati o idućem Zadrovu protivniku.