Četvrtak, 25. travnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

8 C°

Žena ubila lisicu koja ju je ugrizla

Autor: Suzana Bandić

22.11.2009. 23:00
Žena ubila lisicu koja ju je ugrizla

Foto: Filip BRALA



Lisica se šćućurila u grmlje, a nakon što ju je žena pokušala izvući vilama, obrušila se na nju i ugrizla je za nogu. Srećom, žena je ostala pribrana pa je lisicu zatukla vilama
Lisica, a najvjerojatnije bijesna, u subotu je ujutro ugrizla za nogu 67-godišnju Bosiljku Gužvica iz mjesta Krupa pokraj Obrovca.
Žena je čula lavež pasa pa je otišla u dvorište koje se nalazi iza njezine obiteljske kuće kako bi vidjela o čemu je riječ. Ugledala je licicu šćućurenu u grmlju, a na prvi mah učinilo joj se da je mrtva. Kako je sa sobom imala vile, njima je pokušala lisicu izvući van, no, ona je iznenada skočičla i napala ju. Srećom, žena je ostala pribrana pa je lisicu nekoliko puta udarila i tako usmrtila. Vozilom Hitne pomoći ubrzo je prevezena u Dom zdravlja Obrovac, a potom u Zadar u epidemiološku službu kako bi primila cjepivo protiv bjesnoće.
– Šezdesetsedmogodišnja žena jučer je dovezena nama i odmah je dobila cjepivo protiv bjesnoće. Ne možemo odmah sa sigurnošću reći je li uistinu riječ o bijesnoći ili nije, no, preventivno smo reagirali jer sumnja postoji – kratko je prokomentirala dr. Jagoda Šarunić Gulan, spec. epidemiolog iz zadarskog Zavoda za javno zdravstvo.
Tijelo životinje preuzela je Veterinarska stanica Obrovac, a je li životinja bila bijesna ili nije znat će se nakon što stignu nalazi iz Veterinarskog instituta u Zagrebu kamo je na analizu poslana glava životinje. Međutim, s obzirom na ponašanje životinje koje je bilo neprirodno i netipično, veterinari, a i epidemiologinja koja je cijepila ženu, skloni su vjerovati kako je lisica bila bijesna. Inače, kuća ugrizene Bosiljke nalazi se na svega nekoliko metara od mjesne Osnovne škole pa je sva sreća da na divlju životinju nije naišlo dijete.