Petak, 29. ožujka 2024

Weather icon

Vrijeme danas

20 C°

Raštane i Primorac kroje vrh Treće lige

22.11.2010. 23:00
Raštane i Primorac kroje vrh Treće lige


Vrh Treće lige  kroje dva županijska predstavnika. Raštane su od  početka sezone krenule furiozno i sada ih malo tko  uopće ima ambiciju stići. S  druge strane, veliki uzlet napravio je sastav Primorca koji  je pobjedom nad Jadranom  KS došao na drugo mjesto.  Velebit je malo zaostao. Primorac je odigrao vrlo dobru  utakmicu. Za petnaest minuta u potpunosti je slomio  Jadrana KS.
Raštane su se prošetale  Metkovićem. Zabili su igrači  Raštana četiri gola i nastavili  put prema osvajanju prvog  mjesta. Po tko zna koji put je  Goran Burčul bio igrač utakmice, tako da mu se prezimenjak, trener Leo, ne treba još brinuti.
Velebit je u odnosu na ova  dva sastava malo zastao. Odigrali su Benkovčani svoju  utakmicu još u četvrtak, već u  petoj minuti primili su gol i  do kraja utakmice nisu se  mogli izvući iako su imali  prigoda.
Parovi idućeg kola: Neretvanac – Konavljanin, Jadran KS – Dinara, Uskok –  Primorac, Zmaj (B) – Mladost  (P), Raštane – Omiš, Zagora –  Neretva, Jadran LP – Zmaj  (M), Velebit – Primorac,  GOŠK – Hrvace.
Četvrta HNL – jug, A
Efikasni, sa po četiri zgoditka, bili su Zrmanja, Krka i  Hajduk. Krka se vratila na  prvo mjesto jer je Vodice  poraženo u Polači. Kod Polačana se istaknuo trostruki  strijelac Šime Prtenjača koji  je bio nerješiva zagonetka za  obranu Vodica. Dragovoljac  je “popio” tricu u Siveriću kod  Rudara, dok je Škabrnja minimalno, ali zasluženo pobijedila Sabunjar. Pažani su  sa deset igrača izgubili od  favorizirane Krke, iznenadila  je samo neodlučenim rezultatom Zlatna luka u srazu s  DOŠK-om. U Raštanima je  odigran drugi derbi gdje su  štićenici trenera Ante Serdarevića iz Zrmanje visoko  porazili Pakoštane.
ŽNL
U 11. kolu u šest utakmica  postignuto je ukupno šesnaest golova, ne računajući  prekinutu utakmicu u Crnom  između Dalmatinca i Bibinja  pri rezultatu 3:0 za domaće,  što znači da je na pet utakmica postignuto tri gola u  prosjeku. Od strijelaca po dva  gola postigli su Čolak  (NOŠK), J. Števanja  (Vrčevo) i Vidas (Croatia).  Od vratara samo su Dragaš iz  Zemunika i Erlić iz Gorice  ostali nesavladani.
Derbi kola odigran je u  Debeljaku gdje su domaći  nogometaši posrnuli u srazu  sa Zemunikom. Ništa čudno  jer se radi o momčadi koja  može svakog pobijediti pa čak  i lidera u gostima kao ovaj  put. Za to je zaslužna cijela  momčad, a ponajviše strijelac  Dragan Fabijan i izvrsni vratar Dragaš. U drugom poluvremenu nervozni domaćini  zarađuju dva isključenja te će  i stegovni sudac imati posla.  U malom derbiju odigranom  u Turnju slavili su domaćini.  Croatia je dva puta dolazila  do vodstva preko Vidasa, no  za Podgradinu su izjednačavali Pavičić i Radić da bi  “jocker” Turanjaca Kužet u  finišu susreta zabio za pobjedu domaćina. Slično se događalo i u obližnjem Sv. Filip  i Jakovu, međutim u završnici  nije pao pobjedonosni pogodak. Naime, Filipjanci su  dva puta dolazili u vodstvo  preko Miloša i Brkljače, a i  rezultat bi poravnao Čolak za  konačnih 2:2. Gorica je uspjela zaustaviti uspješnu  Murvicu i to pogotkom J.  Čirjaka u završnici susreta,  dok je u derbiju začelja  Vrčevo u Glavici napunila  mrežu Arbanasa sa četiri pogotka. Do poluvremena već je  bilo 3:0 (J. Števanja, A. Batur,  I. Števanja), a u nastavku J.  Števanja postiže još jedan pogodak. No počasni pogodak  za goste postigao je Bilaver.  Tako će promocija jesenskog  prvaka uslijediti nakon odigranih zaostalih utakmica  idućeg vikenda.