Subota, 27. travnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

9 C°

Grad invalidima umjesto rampe ostavio otpad

22.11.2011. 23:00
Grad invalidima umjesto rampe ostavio otpad


Tražimo da se obnovi rampa za invalide. Suludo je da u današnje vrijeme moramo moliti da se napravi nešto što investitor, u ovom slučaju Grad Zadar, prema zakonu mora. Prije nego što se započelo s radovima iz Grada su nas uvjeravali da će biti sve vraćeno u izvorno stanje, kaže jedna od predstavnica stanara zgrade Benka Benkovića 20-30 Fanita Kukuljica


Umjesto da se izgradi nova rampa, Grad Zadar invalidima je ostavio otpad, kratak je epilog već davno završenih radova na rotoru na križanju ulica Benka Benkovića i Nikole Tesle. Rampa koja je povezivala javnu površinu s površinom u privatnom vlasništvu stanara zgrade u Ulici Benka Benkovića dijelom je uništena tijekom izvođenja radova, a na njeno mjesto odbačen je otpad skupljen tijekom radova. U Gradu Zadru, koji je investitor radova, u više od 4,5 mjeseca od puštanja rotora u promet nisu riješili ovaj problem iako su na njega više puta bili upozoreni.
– Tražimo da se obnovi rampa za invalide. Suludo je da u današnje vrijeme moramo moliti da se napravi nešto što investitor, u ovom slučaju Grad Zadar, prema zakonu mora. Invalidima je ta rampa prijeko potrebna i to je nesporno. I starijim osobama je bilo zgodnije koristiti nju. Imali smo veliki broj pritužbi roditelja s malom djecom kojima je nezgodno kolicima ući okolo-naokolo, kaže jedna od predstavnica stanara zgrade Benka Benkovića Fanita Kukuljica.
– Predstavnici stanara su još početkom rujna poslali pismeni zahtjev za obnovom rampe i uređenjem zelenih površina uništenih tijekom radova, ali smo dobili samo odgovor da je on preusmjeren Upravnom odjelu za graditeljstvo i zaštitu okoliša. Prije nego što se započelo s radovima iz Grada su nas uvjeravali kako će biti sve vraćeno u izvorno stanje. Tada im je trebalo naše zemljište i dopuštenje za pristup gradilištu, a sada ne žele ni razgovarati s nama.
Cijeli slučaj komentirali su i Udruzi tjelesnih invalida Zadarske županije čiji je stav da rampu treba napraviti.
– Ako je ta rampa prije bila i s njom su se služile osobe s invaliditetom, majke s djecom, mislim da se treba napraviti nova koja bi bila još i bolja nego prijašnja. Nadam se da će Grad to uvidjeti i rampu završiti u što kraćem roku, kaže dopredsjednik Udruge Stanko Panić.


 RAMPA USKORO




Iz Grada Zadra stigao je odgovor kako u Upravnom odjelu za graditeljstvo kažu da će Grad Zadar u najskorije vrijeme vratiti rampu za invalide i ostali okoliš u prvobitno stanje.
Invalidi sada postavljaju pitanje što to znači uskoro. Onom tko mora voziti invalidska kolica nekoliko stotina metara nizbrdo i uzbrdo da bi svladao udaljenost od par metara nije lako čekati to uskoro.