Petak, 26. travnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

9 C°

Serdarević: Neregularni uvjeti

22.11.2011. 23:00
Serdarević: Neregularni uvjeti


Prema riječima igrača i čelništva Raštana, incident je započeo Ante Volarević, branič Zmaja, napadom na Gorana Burčula
Ivo Serdarević, tajnik Raštana, potvrdio je da su iz aktualnih prvaka Treće lige u zakonskom roku (48 sati poslije završetka utakmice) uložili službenu žalbu vodstvu Treće HNL – jug na odigrani susret 16. kola u Blatu na Korčuli Zmaj – Raštane (1:0). Naime, nakon skupljenih informacija od vodstva puta, stručnog stožera i igrača zaključeno je da je “susret odigran u neregularnim uvjetima tj. nakon fizičkog napada prije početka utakmice na čak petoricu ponajboljih igrača Raštana i ozbiljnih prijetnji i za vrijeme utakmice”.
Inače, taj incident je, prema riječima igrača i čelništva Raštana, započeo Ante Volarević, branič Zmaja, napadom (udarac u predjelu rebara) na Gorana Burčula, kapetan Raštana, a nakon njega domaćini su fizički napali još petoricu igrača, tvrde u Raštanima. Najviše je, međutim, nastradao veznjak Raštana Marin Kurtin, jer mu je netko razbio nos, a i sam kapetan Burčul je dobio udarac u glavu. Pomoć je trebao tražiti vođa puta Raštana Ivica Čirjak, koji je nazvao policiju i hitnu službu, ali se na igralištu uskoro pojavio samo jedan policajac, što je bilo nedovoljno da bi se domaćini smirili. Iz Raštana su više puta ponovili da “službene osobe domaćina i trener Armando Marenzi nisu ni prstom mrdnuli”.
– Zbog toga uprava Raštana očekuje brzu reakciju mjerodavnih u Splitu. To znači istragu, suspenziju i kažnjavanje svih aktera nezabilježenog incidenta u ligama Dalmacije te poništenje utakmice, suspenziju terena i odigravanje novoga susreta između Zmaja i Raštana na neutralnom terenu – izjavio je Serdarević.
Konačno, iz kluba (Upravni odbor) poslali su i priopćenje za javnost:
– Neposredno nakon dolaska u službene prostorije ničim izazvani domaći igrači su napali našeg kapetana i ostale igrače našeg Kluba. Žalosno je da je tom prilikom službeni predstavnik našeg kluba telefonom morao tražiti zaštitu policije i hitne pomoći koja se nije pojavila. Žalosti to da predstavnici domaćina negiraju događaj pa ni delegatu utakmice nisu dopustili unošenje u zapisnik utakmice. U kontekstu trenera i službenog predstavnika s upravom Kluba razmatrala se mogućnost neigranja utakmice jer većina igrača psihički i fizički nije bila spremna za igru. Tada su uslijedile dodatne prijetnje ekipi da neće živi napustiti otok ako se utakmica ne odigra. Pod takvim okolnostima utakmica se igrala čiji konačni ishod uopće nije bitan. I nakon utakmice pri odlasku prema autobusu naši igrači su verbalno i fizički napadani. Ovom prilikom ističemo da ćemo tražiti od nadležnih nogometnih tijela istragu i sankcioniranje odgovornih. Prisiljeni smo na ovaj način reagirati kako bismo ubuduće izbjegli slične događaje koji su antipropaganda nogometa.
Priopćenje je potpisao Tomislav Demo, glavni direktor.


 L. BURČUL: NEDOŽIVLJENO ISKUSTVO


Oglasio se i Leopold Burčul, trener Raštana:
– Ovakvo nešto nisam doživio igrajući u više klubova iz Zadarske županije ni u bivšoj državi na terenima u Kistanjama, Kričkama i Islamu.