Subota, 20. travnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

5 C°

U Benkovcu izgorjelo sedam automobila

22.11.2011. 23:00
U Benkovcu izgorjelo sedam automobila


Na Trgu hrvatske mladeži u Benkovcu oko 2.40 sati izbio je požar na parkiranim automobilima. U požaru su u potpunosti izgorjela četiri automobila, dok su još tri oštećena vatrom – izvjestila je policija koja je potom na mjestu događaja obavila očevid kako bi se utvrdio uzrok i sve okolnosti


Miran san stanara zgrada na benkovačkom Trgu hrvatske mladeži u utorak na noć prekinula je buktinja na parkiralištu u kojoj je izgorjelo sedam automobila. Prema prvim informacijama požar je oko 2.40 sati buknuo pod haubom deset godina starog “audija A6” zadarskih registracija u vlasništvu Jakova Ledenka, vlasnika jednog benkovačkog kafića.
Vatra se brzo proširila na šest okolnih vozila, još jedan “audi A6”, “fiat punto”, “fiat brava”, “peugeot partner”, “renault megan” te “nissan” zagrebačkih tablica u vlasništvu Ministarstva poljoprivrede, a njime se služio Stanko Klarica, poljoprivredni inspektor. – Iz sna me probudio žamor u kojemu sam razaznao susjedin glas. Suprugu je govorila neka ide dolje i premjesti automobil, a nakon toga, po svemu sudeći, razgovarala je s vatrogascima jer je govorila da ih zove već po drugi put, da gore vozila i pitala ih što više ne dolaze – kaže umirovljeni policajac Milan Nimac, očevidac požara u kojemu su u potpunosti izgorjela dva automobila, dok su ostalih pet više ili manje nagorjeli. Nakon što se i sam s prozora svog stana uvjerio u susjedinu priču, spustio se na parkiralište na čijem je središtu vatra zahvatila sedam vozila te je svoje preparkirao u susjedno dvorište, a potom se vratio.
– Okupilo se mnoštvo ljudi, neki su još sneni sve promatrali sa svojih prozora i balkona, a vatrogasaca još nije bilo tu – kaže Nimac, no to opovrgava vatrogasni zapovjednik Ante Buljat čiji audi A6 je također izgorio.
– Mene je probudio šef smjene, a na teren su izišli svega tri, četiri minute nakon što su od policije zaprimili dojavu o požaru. Od njega sam ujedno i saznao da je i moj automobil izgorio – kaže Buljat dodajući kako još uvijek ne može govoriti o uzroku požara. Ističe da ne sumnja na podmetanje, barem kada je njegovo vozilo u pitanju, jer se, kaže, ono samo našlo tu na parkiralištu pored vozila koje je prvo planulo. Činjenicu da je to vozilo iste marke, boje i starosti, smatra slučajnošću, napominjući kako će se više znati kada policija obavi svoj dio posla.
– Još sam u šoku. Požar sam kao i većina drugih stanara gledao s prozora jer stanujem u zgradi nasuprot parkirališta. Što reći, jučer sam imao auto, danas nemam ništa. Vozio sam ga godinu i pol, a platio sam ga sedam tisuća eura – kaže benkovački ugostitelj Jakov Ledenko dodajući kako ne vjeruje da mu je automobil namjerno zapaljen jer se nikome nije zamjerio niti dao bilo kakva povoda za takvo što.
A da je riječ najvjerojatnije o tehničkom kvaru na motoru deset godina starog “audija” govore i prvi nalazi policijskih forenzičara koji su jučer obavili očevid na automobilima i samom parkiralištu, no više o svemu znati će se danas tijekom dana.


 VLASNICI 5 OD 7 VOZILA POZNATI BENKOVČANI




Osim dvaju “audija A6” u vlasništvu ugostitelja Jakova  Ledenka i vatrogasnog zapovjednika Ante Buljata u  požaru koji je u utorak oko 2.40 planuo na parkiralištu u  Benkovcu izgorio je i “nissan” zagrebačkih registracija u  vlasništvu Ministarstva poljoprivrede, zatim “peugeot  partner” u vlasništvu Emila Ivandića, vlasnika benkovačke trgovine “Sve po 12 kuna” te “renault megan” u  vlasništvu Ivice Žilića, mesara iz Lišana. Vlasnici dvaju  “fiata”, “punto” i “brava”, stanari su iz susjednih zgrada.