Petak, 29. ožujka 2024

Weather icon

Vrijeme danas

18 C°

Nadbiskup govorio i o zdravstvenom odgoju

Autor: Ines Grbić

22.11.2012. 23:00
Nadbiskup govorio i o zdravstvenom odgoju

Foto: Ivan JAMIČIĆ



Dragi mladi, tražite, provjeravajte, diskutirajte, možete čak i protestirati – ako je to za više i dobro zajednice, poručio je zadarski nadbsikup Želimir Puljić mladima Zadarske nadbiskupije na njihovom prvom ovogodišnjem susretu u crkvi sv. Dimitrija u Zadru u srijedu 21. studenog.
Nadbiskup je govorio o karizmi bl. Ivana Pavla II. te da je on je veliki prijatelj mladih. Nadbiskup je odgovorio i na pitanje o nastavi zdravstvenog odgoja u školi.
– Prva tri dijela programa su korektna, ali u četvrtom čovjek se svodi na ideologiju koja nije kršćanska. Upućuje se na literaturu koja jasno daje do znanja na manipulaciju rodnim određenjem. Tako na mala vrata ulazi ono što zastupaju pojedine udruge, rekao je mons. Puljić, dodavši da je i postupak uvođenja tog predmeta nedemokratski. Provedba zdravstvenog odgoja učinjena je po dekretu, ne izborom roditelja, kako se to npr. čini za nastavu vjeronauka. Na susretu su sudjelovali srednjoškolci, studenti i radnička mladež predvođeni svojim svećenicima i nadbiskupijskim povjerenikom za mlade don Zdenkom Dundovićem.