Petak, 19. travnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

17 C°

Samo se ljubavlju može skršiti zlo

Autor: Mile Marić

22.11.2012. 23:00
Samo se ljubavlju može skršiti zlo


U knjizi je na poseban način naglašena ljubav koja je temelj svega, jer samo se ljubavlju može skršiti zlo. U sonetima i sonetnim vijencima Vila, oslikava ljepotu i vječnost


Ante Nadomir Tadić Šutra do sada je objavio deset znanstvenih i stručnih radova, devet skupnih i osam samostalnih knjiga, a sad predstavlja devetu samostalnu zbirku sonetnih vijenaca “Lipa moja vilo”, istaknuo je Mile Marić u pozdravnoj riječi poželjevši autoru i predstavljaču prof. Ivanu Vidoviću dobrodošlicu, a to je isto nakon uvodnog pozdrava učinio i dogradonačelnik Mirko Erstić.
O samoj knjizi soneta govorio je jedan od pet ocjenjivača, književnik Ivan Vidović, koji je predstavio četiri sonetna vijenca: “Ispovid ljubavi”, “I mene mi i tebe ti”, “Ljubi sebedarjem” i “Er, raspleti kose”, te ostala 33 soneta u zbirci.
Ujedno naglasivši kako je u knjizi na poseban način naglašena ljubav koja je temelj svega, jer samo se ljubavlju može skršiti zlo. U sonetima i sonetnim vijencima Vila, oslikava ljepotu i vječnost.
Sam autor, Ante Nadomir Tadić Šutra, bio je posebno inspiriran u predstavljanju svoga djela jer se osvrnuo i na nedavno oslobođenje hrvatskih generala Ante Gotovine i Mladena Markača te odavanja počasti žrtvama Vukovara i Škabrnje i Nadina.
On je na poseban način, interpretirajući pomno odabrane stihove iz svoje najnovije knjige, prezentirao bit ideje koja ga je rukovodila za stvaranjem jednog ovakvog djela koje je itekako pobudilo zanimanje nazočnih posjetitelja u knjižnici. Cjelokupnu atmosferu na predstavljanju ove knjige na poseban su način dobrim ritmom upotpunili i mladi benkovački glazbenici Antonio Kulaš na klavijaturama, Filip Čulina na gitari te voditelj Mihovil Mijo Brkić koji je zahvalio organizatorima: Gradskoj knjižnici Benkovac, benkovačkom UHDDR-u, HVIDR-i, Zavjetu Benkovac i Savjetu mladih Grada Benkovca, pokroviteljima Gradu Benkovcu i Zadarskoj županiji i promotoru Radio Benkovcu.