Četvrtak, 28. ožujka 2024

Weather icon

Vrijeme danas

16 C°

Diče se svojim gradom, njegovom poviješću i snagom

22.11.2013. 23:00
Diče se svojim gradom, njegovom poviješću i snagom


OŠ Stanovi se uvijek rado uključuje u program proslave Dana grada. Svoje vrlo kvalitetne radove učenici daruju svome gradu i na taj način mu iskazuju ljubav. Diče se svojim gradom, njegovom poviješću i snagom. Ponosni su što su Zadrani, rekla je ravnateljica Šaban


Učenici Osnovne škole Stanovi u povodu Dana grada Zadra priredili su program literarnog, likovnog, glazbeno-plesnog i filmskog izričaja pod nazivom Zadar u oku i srcu. U prepunom predvorju škole ukrašenom likovnim radovima i info-panoima o znamenitostima Zadra, učenici su pjevali, svirali, recitirali i glumili.
Na samom početku pušteni su kadrovi uspješnih “stanarskih” filmaša iz 3.c razreda koje vodi Suzana Phillips, a potom je sve okupljene pozdravila ravnateljica škole Jurka Šaban.
– Osnovna škola Stanovi se uvijek rado uključuje u program proslave Dana našeg grada. Svoje vrlo kvalitetne radove učenici daruju svome gradu i na taj način mu iskazuju ljubav. Diče se svojim gradom, njegovom poviješću i snagom. Ponosni su što su Zadrani, rekla je ravnateljica.
Program su vodile učenice Dora Klarić i Ana Grgić Knežević. Tijekom cijele priredbe neumoran je bio veliki pjevački zbor pod ravnanjem učiteljice Jelene Dujić koji je pjevao pjesme Kalelarge, Zadru gradu, Samo more nosim ja u duši i Pjesma mome Zadru, a prisutne su posebno razgalili mali zboraši iz 1.d pod vodstvom učiteljice Ane Ribić.
U svijet poezije i proze nadahnute Zadrom, prisutne su uveli mali i veliki recitatori i literati. Prvaši Ivana Kovačević i Lovre Knežević odrecitirali su pjesmu Zadar u srcu. Drugaši Marta Škrokov, Petar Knez, Adriano Čačić, Karla Grgić, Gabrijel Zrilić i Niko Surać su zajedno napisali i izrecitirali pjesmu Moj grad Zadar, a pripremila ih je učiteljica Antonija Kožul. I same voditeljice su pokazale dar za poetiku pa su izrecitirale svoje pjesme – Ana Grgica Knežević pjesmu Zadre moj, a Dora Klarić Ima jedan grad.
Literarne radove zadarske tematike čitali su četvrtaši Kata Verši i Marko Škrokov, a pripremile su ih učiteljice Milena Rudić i Ana Stošić. A dašak romantike donijele su Antonela Butić iz 7.c i Mia Mašina iz 8.c koje su pročitale literarni rad o jednoj nesretnoj zadarskoj ljubavi. Napisale su ga pod mentorstvom Dinke Golem.
Zanimljiv je bio i igrokaz “Od polica do korica” koji su izveli učenici 2.c razreda, a uvježbala ih je učiteljica Ana Paleka, u povodu Mjeseca hrvatske knjige.
Nakon ove izvedbe učenici su zasigurno svoj ponos na Zadar prenijeli i na odrasle u publici, koji ponekad na njega možda i zaborave.