Muraj se otvara 15. prosinca

Slika korisnika admin
Zvonko KUCELIN
Najprije će se u promet pustiti cesta, a potom raditi nogostup

Muraj, koji je zbog radova na Vratima sv. Krševana za promet zatvoren od sredine rujna, trebao bi se otvoriti 15. prosinca, tako je potvrdio Lovro Jurišić, pomoćnik županijskog pročelnika UO za europske procese.

Radovi na Vratima sv. Krševana potrajat će međutim do kraja godine, možda i nekoliko dana u sljedećoj godini. Ipak, ono što je važno za građane jest kako će se ponovno od druge polovice prosinca moći prometovati Murajom.

- Najprije će se u promet pustiti cesta, pa potom raditi nogostup, rekao je Jurišić.

Muraj se, naime, za promet trebao otvoriti krajem listopada, ali su radovi prolongirani, a Gradska uprava je izdala rješenje da cesta može biti zatvorena do kraja godine. To se nije moglo izbjeći jer je bilo potrebno obnoviti dio ceste, postaviti hidroizolaciju, te obnoviti postojeći rukohvat koji se nalazi iznad vrata na bedemima.

I ostala dva projekta u sklopu projekta HERA idu svojim tijekom. Tako bi radovi u Prolazu cara Augusta također trebali biti gotovi krajem godine, dok bi za prvi mjesec sljedeće ostale završne finese, točnije hortikulturno uređenje.

- Projekt hortikulturnog uređenja Prolaza cara Augusta radi tvrtka Nasadi, a očekujem da će ga završiti sljedeći mjesec. Na osnovu toga raspisat će se natječaj za hortikulturno uređenje, pojasnio je Jurišić, dodavši kako radove izvodi tvrtka Credo ing.

I skele s pročelja Malog Arsenala bi se trebale skinuti do kraja godine, iako će unutarnji radovi potrajati vjerojatno do proljeća.

U Malom Arsenalu najprije su provedena arheološka istraživanja, a unutarnje uređenje radi se po uvjetima konzervatora, no do početka sljedeće turističke sezone, nema sumnje, Mali Arsenal će biti otvoren za javnost. Planirano je njegovo uređenje kao multimedijalne dvorane u kojoj će se prezentirati fortifikacija Zadra.

Privremena regulacija u Jazinama i Splitskoj

U uvali Jazine promet se već neko vrijeme otežano odvija zbog sanacije dijela sustava odvodnje. Za promet je zatvoren Trg kneza Višeslava od križanja s Ulicom Petra Svačića i Branimirovom obalom do križanja s Obalom kralja Tomislava. No, najviše problema zadaje traka za skretanje udesno, koja je zatvorena, pa se na semaforu stvara "čep". Stanari uz Splitsku ulicu nezadovoljni su i zbog početka rekonstrukcije u tom dijelu grada. Ulice su, kažu, zatvorene, a radovi nisu krenuli ni danima nakon zatvaranja.

Kategorija: 
Ocjena: 
Nije još ocijenjeno