Sav prihod ide siromašnim obiteljima Župe sv. Ante

Poruka greške

Deprecated function: The each() function is deprecated. This message will be suppressed on further calls u _taxonomy_menu_trails_menu_breadcrumb_alter() (linija 436 od /opt/nginx-1.17.9/htdocs/zadarskilist.hr/sites/all/modules/taxonomy_menu_trails/taxonomy_menu_trails.inc).
Slika korisnika admin
Suzana BANDIĆ
Vrijedne ruke i mašta stvorili su prigodne ukrase za svačji ukus i dom

U crkvi svetog Ante na Smiljevcu u nedjelju je organizirana prodaja adventskih vijenaca i prigodnih ukrasa za nadolazeće božićne blagdane. Riječ je o humanitarnoj akciji koja se provdi već godinama, a inicijator joj je don Mladen Kačan s djecom okuljenom u grupi Mali misionari te župljanima.

Adventski vijenci i ukrasi prodavali su se na štandovima postavljenim u dvorani župnog doma uz crkvu po promotivnoj cijeni od 40 kuna, a izbor je bio zaista velik i šarolik.

- Sav prihod koji prikupomo od prodaje namijenjen je siromašnim obiteljima iz Župe sv. Ante, kaže Žaklina Perović koja je zajedno s Jasnom Nenadović te djecom prodavala prigodne ukrase.

Upravo njih dvije ove su se godine najviše i angažirale kako u izradi vjenčića i ukrasa, tako i u prikupljanju materijala za izradu. Vrijedne ruke i mašta stvorili su prigdne ukrase za svačji ukus i dom. Raznolikost se očitovala u bojama i stilu pa su se na prodajnim štandvima mogli pronaći klasični adventski vijenci u tradicionalnim crveno-zeleno-zlatnim tonvima, ali i oni modernog, trendovskog dizajna. Klasičan i već uobičajeni stil osvježile su dekoracije u ljubičastim, rozim, narandžastim i tirkiznim nijansama, a u svaku je, osim dobre volje i namjere, uloženo i puno ljubavi.

- Nas nekoliko iz susjedstva smo u svega par dana napravili 50-tak aranžmana, kaže Žaklina, te zajednos Jasnom poziva sve one koji još uvijek nisu nabavili adventski vijenac da posjete prodajne štandove u crkvi sv. Ante u iduću nedjelju kada će se nastaviti ova humanitarna akcija.

- Adventske vijence prodajemo po cijeni od 40 kuna što držim da zaista nije puno s obzorom da bi toliko zapravo koštali sami materijali od kojih su izrađeni. Dio materijala kupljen je novcem koji nam je za osvu svrhu osigurao don Mladen Kaćan, a dio su donirali župljani i ostali građani. Svatko je u kući imao nešto što mu više ne treba, ili što mu je dosadilo. No sve to, bilo da se radilo o nekim starim čašicama, komadima zavjesa, stoljnjaka i slično, na koncu se super uklopilo. Sve je iskorišteno na najbolji mogući način i našlo svoju namjenu. Jednako je i s raznim kamenčićima i grančicama, šišarkama od borova i čempresa, sjemenkama i vinovom lozom. Uz malo sjajnog spreja, kuglica, ukrasnih trakica i mašte, ne bi vjerovali kako se mogu napraviti zaista prekrasni aranžmani, kažu ove dvije vrijedne volonterke koje su jučer na štandovima utržile oko 700 kuna. Taj će novac biti utrošen za kupnju hrane, odnosno izradu poklon paketa koji će se podijeliti pred Božić najpotrebitijima u Župi svetog Ante.

Kategorija: 
Ocjena: 
Nije još ocijenjeno