Za Dan grada Zadra odigrat će pantomimu poznatih Zadrana

Slika korisnika valentinam
NEŠTO NOVO
Mi u biti ni ne znamo koje ćemo zadatke dobiti, odnosno koje će djeca poznate Zadrane morati odglumiti, pa smo se tijekom ovog tjedna pripremali tako da su djeca nabrojala za koje poznate Zadrane su čula, a potom su i odglumili kako bi ih predstavili bez riječi, pojasnila nam je razrednica ovog kreativnog razreda Bernarda Kamber
Vedran SITNICA

Učenici 5. e razreda OŠ Zadarski otoci na pomalo nesvakidašnji način obilježit će Dan grada Zadra - sutra u 9 sati u ogranku Bili Brig Gradske knjižnice odigrat će pantomimu na temu poznatih Zadrana.

- Mi u biti ni ne znamo koje ćemo zadatke dobiti, odnosno koje će djeca poznate Zadrane morati odglumiti, pa smo se tijekom ovog tjedna pripremali tako da su djeca nabrojala za koje poznate Zadrane su čula, a potom su i odglumili kako bi ih predstavili bez riječi, pojasnila nam je razrednica ovog kreativnog razreda Bernarda Kamber. Tako su među prvim imenima "iskočili" poznati sportaši - Luka Modrić, Krešimir Ćosić, Stipe Žunić, Ivan Santini, ali i brojne glumice Tamara Šoletić, Doric Pinčić, Jasna Babić.

- Prisjetili smo se i poznatih pjevača među kojima i Tomislava Ivčića, ali i Emilije Kokić, koja je osvojila Eurosong, pojasnila je Kamber dodavši kako ne znaju što će ih točno pitati pa nisu htjeli otići nespremni. Sve znanje o ovim poznatim sugrađanima djeca su sročila u prezentacije, a za potrebe obilježavanja Dana grada oslikala su i ploču na kojoj su nacrtala grb Zadra.

Uz veliko oduševljenje i želju prezentirali su nam kako su oni zamislili igru pantomime te je Ante demontrirao jednog poznatog zadarskog znanstvenika sjedeći na stolici i gledajući zamišljeno ispred sebe, a u ruci je držao komad papira u obliku školjke. U prvi tren djeca se nisu mogla sjetiti kako se zove, ali ubrzo su prepoznala o kome se radi te su uzviknula Špiro Brusina. Poslije njega razredom je protrčao i šutirao Luka, a svi su prepoznali da se radi o legendarnom košarkašu Krešimiru Ćosiću, dok je Stella prikazala igru stolnog tenisa pa djeci nije bilo teško pogoditi da je riječ o Zoranu Primorcu.

Djeca su oduševljena ovakvim načinom rada kroz igru i rekla su nam kako su jako mnogo naučila učeći na ovako zabavan način. Na pitanje gdje su čuli za sve ove poznate Zadrane rekli su nam kako su čuli na televizijskim programima ili od roditelja.

Jesu li se dobro pripremili saznat će sutra u 9 sati kada će odigrati pomalo zaboravljenu igru pantomime.

Kategorija: 
Ocjena: 
Nije još ocijenjeno