DAN GRADA Izložena umjetnička djela 40 autora

Slika korisnika mkvanja
Otvorena tradicionalna godišnja izložba radova članova zadarskog HDLU-a
Naši autori predstavili su se onim što rade, nismo tematski odredili izložbu. Izložene su slike u raznim tehnikama, fotografije te skulpture od različitih materijala, rekao je predsjednik HDLU-a Dragan Jelavić
Zvonko KUCELIN
Izloženi radovi su nastali kroz proteklu godinu

U Gradskoj loži jučer je otvorena tradicionalna godišnja  izložba umjetničkih djela članova Hrvatskog društva likovnih umjetnika,  a koja se organizira u povodu proslave Dana grada Zadra i blagdana sv.  Krševana. 

Na izložbi, koja će biti otvorena sljedeća dva tjedna, izloženi su radovi  40 autora, a koji su nastali kroz proteklu godinu.

 - Naši autori predstavili su se onim što rade, nismo tematski odredili  izložbu. Izložene su slike u raznim tehnikama, fotografije te skulpture od  različitih materijala, rekao je predsjednik HDLU-a Dragan Jelavić te je  pojasnio svoju skulpturu koja se zove Adamovo stablo.

 - Ovim djelom propitujemo što bi bilo da je Adam imao više izbora.  Tko zna kako bi sve završilo, rekao je autor skulpture Dragan Jelavić dodavši kako udruga raste, te imaju i članove iz Njemačke, a u radu sudjeluju brojni umjetnici, profesori, fotografi te svake godine pomlađuju  članstvo.

Na novinarsko pitanje ima li danas mjesta  za umjetnost, Jelavić je rekao kako bi trebalo biti.

 - Sve je manje mjesta za umjetnost. Mislim da naš obrazovni sustav  ima prevelik utjecaj na to. Naime, u školi su likovnu umjetnost sveli na  samo jedan sat tjedno te djeca gube ljubav i interes prema likovnosti. Mi  koji slikamo osjećamo posljedice toga jer nemamo kome prodati sliku.  Naime, ljudi koji traže sliku odu u prodajni centar i kupe nešto jer nemaju ideju, niti znaju što je prava umjetnost, rekao je Jelavić. 

Kategorija: 
Ocjena: 
Prosječno: 3 (2 glasova)