Petak, 26. travnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

8 C°

HT PREMIJER LIGA Na ‘mjestu zločina’ nad Cibonom nova žrtva Hermes?

23.11.2018. 11:34
HT PREMIJER LIGA Na ‘mjestu  zločina’ nad  Cibonom nova  žrtva Hermes?


U zavjetrini abaligaških nastupa, posebice onog posljednjeg u kojem su ostvarili povijesnu pobjedu nad Cibonom, Zadrane večeras u 18 sati dočekuje Hermes Analitica u 8. kolu HT Premijer lige. Na prvu djeluje da će to biti još jedna igra "mačke i miša" u domaćoj ligi gdje Zadru svi ostali protivnici izuzev Cedevite, Cibone i Splita kvalitativno ne bi trebali praviti veće probleme, no Analitičari nimalo nisu bezazlen protivnik. Promatrajući uvodnih sedam kola HT Premijer lige definitivno ne spadaju u kategoriju momčadi protiv kojih bi se unaprijed trebalo upisivati bodove. Štoviše, Hermes predvođen Zvonimirom Mravkom ugodno je iznenađenje lige s četiri pobjede na svom kontu koje su ih svrstale u gornji dom ljestvice te su trenutno tek jednu pobjedu iza košarkaša iz Donatova grada. Momčad koju je pod svoje na mjestu razigravača uzeo prekobrojni ove sezone na Višnjiku, Jakov Vladović, dočekuje Zadar na krilima tri pobjede u nizu. Svladali su Škrljevo i Bosco u gostima te Šibenik na svom parketu stoga Zadranima ovo gostovanje ne spada u one utakmice gdje se bilda samopouzdanje i otvara prostor za mlađe igrače već ga se shvaća generalnim testom pred gostovanje aktualnog prvaka ABA lige, podgoričke Budućnosti.
– Riječ je o utakmici na koju se moramo odlično pripremiti budući da je Hermes zaista opasan s vanjskih pozicija gdje imaju petoricu igrača izuzetno opasnih na perimetru. Moramo pokazati pravu agresivnost i na lopti i na liniji dodavanja te oduzeti te otvorene šuteve protivniku s kojima su dosad u ligi imali najveću učinkovitost – kazao je pred utakmicu s Hermesom trener Zadra, Ante Nazor.
Njegova momčad nakon ponedjeljka i velike pobjede nad Cibonom ponovno se vraća na 'mjesto zločina' u Košarkaški centar Dražen Petrović gdje i Hermes igra svoje domaće utakmice u ligi. Protivnik koji se nalazi na diobi četvrtog mjesta HT Premijer ligaške ljestvice poziva na oprez iako se radi o momčadi koja kvalitetom rostera ne bi trebala predstavljati problem zadarskom sastavu. Pogotovo jer su momci s Višnjika posljednjim izdanjima potvrdili podizanje forme i kvalitete igre.
– Dolazimo s posebnim emocijama u Draženov dom budući da smo na istom mjestu u prošlom kolu ABA lige nadigrali Cibonu. Očekujem od svojih igrača da jednakim angažmanom, pristupom i koncentracijom kao protiv Cibone uzmu ritam utakmice pod svoju kontrolu i da na koncu s novom pobjedom dočekamo gostovanje Euroligaša Budućnosti u ponedjeljak na Višnjiku – zaključio je Nazor koji će na Hermes Analiticu s istim sastavom kojeg je suprostavio Ciboni.


Stigao Kwme Vaughn
Najnovija akvizicija Kwme Vaughn stigao je jučer u Zadar, no za prvi dio natjecanja u HT Premijer ligi do zimskog prijelaznog roka Amerikanac nema pravo nastupa  jer su u klubu potrošili pravo na dvije registracije novih igrača s Glenom Davisom i  Williamom Magarytijem. Debi Vaughna se stoga očekuje u ponedjeljak protiv Budućnosti.