BIVŠI DIREKTOR TURISTIČKE ZAJEDNICE: Rados najizgledniji kandidat za voditelja Jadrolinijine agencije!

Poruka greške

Deprecated function: The each() function is deprecated. This message will be suppressed on further calls u _taxonomy_menu_trails_menu_breadcrumb_alter() (linija 436 od /opt/nginx-1.17.9/htdocs/zadarskilist.hr/sites/all/modules/taxonomy_menu_trails/taxonomy_menu_trails.inc).
Slika korisnika bkupcak
BIVŠI DIREKTOR TZ ZADAR
Točno je da je gospodin Rados ušao u uži krug zbog svojih kvalifikacija, naobrazbe i svega ostalog. Kao izvršni direktor mogu reći da je jedan od boljih kandidata, a odluka će biti donesena idući tjedan, kaže izvršni direktor Sektora ljudskih resursa Jadrolinije, Dalibor Čandrlić
Arhiva ZL
Ante Rados

Od desetak kandidata koji su se prijavili na natječaj za Jadrolinijina voditelja agencije u Zadru, nakon razgovora sa Povjerenstvom za provedbu natječaja u užem krugu ostalo je njih četvero. Među njima je i Ante Rados, bivši direktor Turističke agencije Grada Zadra, koji se u kolovozu ove godine povukao sa svoje dužnosti.

Naime, ubrzo nakon Radosove ostavke, u HDZ-u se već moglo čuti kako će Radosu dati mjesto voditelja agencije Jadrolinije u Zadru, odnosno da se neće vratiti u Srednju školu kneza Branimira u Benkovcu u kojoj je dugi niz godina predavao. No sa ovom informacijom nismo izlazili u javnost dokle god nam u Jadroliniji nije potvrđeno da se kandidirao te da je jedan od najizglednijih kandidata, kako su nam jučer kazali u upravi.

Odluka idućeg tjedna

Vijest o tome da će Rados brzo biti zbrinut nakon podnošenja ostavke, i to u agenciji najvećeg hrvatskog brodara, tako se pokazala točnom, potvrđujući praksu kako za kadar vladajuće stranke nikad "nema zime". Naime, da se Rados prijavio za ovo mjesto te da je čak ušao u uži krug potvrdio nam je izvršni direktor Sektora ljudskih resursa Jadrolinije, Dalibor Čandrlić, napominjući kako konačna odluka još uvijek nije donijeta:

- Točno je da je gospodin Rados ušao u uži krug zbog svojih kvalifikacija, naobrazbe i svega ostalog. Kao izvršni direktor mogu reći da je jedan od boljih kandidata, a odluka će biti donijeta idući tjedan - kazao nam je Čandrlić.

Ukoliko njegov izbor bude potvrđen, Rados bi svoju dužnost trebao preuzeti početkom prosinca budući da je planom novi voditelj agencije s radom trebao započeti 1. prosinca, no taj datum zapada u subota te je pomaknut za 3. prosinca, naravno ukoliko dotad ne dođe do nekih nepredviđenih situacija.

Kapetani nezadovoljni

Naime, iz krugova kapetana zadarske ispostave Jadrolinije saznajemo da je dio članova podružnice Sindikata pomoraca u Zadru iznimno nezadovoljan odlukom o mogućem imenovanju Ante Radosa te da neki razmatraju čak i sindikalne akcije. Kandidatu Radosu za kojega su čuli da je budući voditelj agencije te da se ne bi bio ni javio na ovo mjesto da nema najviše šansi, spočitavaju kako nema ni znanja ni iskustva za ovu dužnost, osobito u usporedbi sa stručnjacima iz pomorstva koji koji su se kandidirali na ovu dužnost.

Zadarski Sindikat pomoraca već je pokrenuo jednu jaku sindikalnu akciju prošle godine kada sje Jadrolinija u Zadru zaposlila dvije djelatnice koje su došle nakon djelatnica koji u tvrtci rade već 10 godina, upozoravajući kako je time "narušena prijašnja praksa gdje je kriterij za primanje djelatnica u radni odnos na neodređeno vrijeme bila dužina prethodnog rada na određeno vrijeme u Jadroliniji".

Ukoliko Rados bude doista imenovan na ovu dužnost stoga ostaje nadati se da će se ovdje bolje snaći nego u Turističkoj zajednici u kojoj je izdržao svega dvije godine. Kako znamo, usred sezone je podlegao pod teretom ove funkcije, ne želeći sačekati ni kraj sezone, pozivaju će u ostavci na razloge "osobne prirode".

Završio hotelski menadžment

U slučaju njegova imenovanja, ostaje vidjeti hoće li se bolje snaći u pomorskim vodama s obzirom da se za ovo mjesto tražila viša ili visoka stručna sprema pomorskog, tehničkog ili društvenog usmjerenja, dvije godine na istim ili sličnim poslovima ili tri godine u struci, te znanje dva strana jezika i rad na računalu.

Naime, kada je TZ Grada medijima poslala obavijest o imenovanju Ante Radosa za direktora naveli su kako je po struci diplomirani ekonomist te da je "diplomirao 2002. godine na Fakultetu za hotelski i turistički menadžment u Opatiji, a trenutno zaposlen kao profesor ekonomske grupe predmeta sa zapaženim rezultatima i brojnim nagradama na području kulture i turizma". Ni fakultet ni "brojne nagrade" nisu mu u vođenju Turističke zajednice te treba vidjeti hoće li, u slučaju imenovanja, ipak bolje plivati u pomorskim vodama.

Kroz članstvo u Skupštini opet se vraća u TZ

Bude li izabran za šefa agencije u Zadru, moguće je da će Rados opet participirati u radu Turističke zajednice iz koje je otišao. Naime, bivši voditelj Jadrolinijine agencije u Zadru, Želimir Medur, svojom je dužnošću ujedno bio i član Skupštine TZ Grada te je kao takav utjecao i na njen rad. Zaposle li Radosa u Jadroliniji doći će u pomalo neobičnu situaciju koja će ga vratiti u ustanovu koju je napustio te će opet participirati u radu Turističke zajednice.

 

Kategorija: 
Ocjena: 
Prosječno: 1 (2 glasova)