Subota, 4. svibnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

18 C°

Pridružite se izradi CRO hobica i pomozite palčićima!

23.11.2018. 08:45
Pridružite se  izradi CRO hobica  i pomozite  palčićima!


S obzirom na veliku potražnju CRO hobica za nedonoščad,  Mjesni odbor Ričina je u suradnji s članicom grupe Gracijom Sturom organizirao tijekom rujna i listopada četiri radionice izrade CRO hobica u  prostoriji Mjesnog odbora Ričina.
Podsjećamo, CRO hobice su kukičane (heklane) hobotnice čiji krakovi  nedonoščad podsjećaju na pupčanu vrpcu iz majčine utrobe, što ih umiruje te poboljšava cjelokupno zdravstveno stanje i omogućava bolji i brži  oporavak. Preporuku Ministarstva zdravstva za korištenje dobili su svi  neonatalni bolnički centri u Hrvatskoj.
Akciju, koja je isključivo humanitarnog karaktera, pokrenula je facebook grupa „CRO hobice za palčiće (hobotnice za prerano rođenu djecu)“ Hobice se izrađuju po točnim uputama i mjerama, 100% pamučnim koncem, pune se antialergijskim i antiastmatičnim punjenjem.  Gotove hobice šalju se jednoj od članica grupe na pranje, sušenje i strogu provjeru, te sterilizaciju, a nadalje se šalju u bolnice koje su prihvatile  ovaj projekt, a kojih trenutno ima 23 na području Republike Hrvatske.
Polaznicama radionica u prostorijama MO Ričina bio je osiguran sav  potrebni materijal i pribor za izradu, kao i grickalice i sokovi. Iako se  činilo kako ima dosta zainteresiranih odaziv je bio relativno slab, kazao  nam je predsjednik MO Ričina, Kristijan Kotlar.
– Trenutno samo tri polaznice radionice aktivno sudjeluju u izradi hobica. Prilikom obilježavanja Međunarodnog dana svjesnosti o prijevremenom rođenju 17. studenog 2018. godine, na štandu zadarskih palčića,  podijelili smo 20-tak hobica malo većim palčićima, kazao je Kotlar te iskoristio priliku da najavi još jednu radionicu izrade CRO hobica.
– Danas, 23. studenog 2018. u 17 sati organiziramo novu radionicu, te  ovaj put očekujemo veći broj polaznica kako bismo izradili što veći broj  jako potrebnih hobica. Napominjemo da je trenutno veća potražnja od  broja hobica koje se stižu napraviti i nadamo se da će nam se naši sugrađani pridružiti. Pridružite nam se i pomozimo djeci palčićima, poručio je Kotlar.
Za sve dodatne informacije možete se obratiti na broj telefona  092/3413- 200 (Gracija Stura).