Subota, 27. travnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

7 C°

HT PREMIJER LIGA Perinčić: Tri četvrtine odlični, kraj mi se nije svidio

23.11.2020. 12:58


S gostovanjem u Zaboku košarkaši Zadra su zaključili prvu trećinu premijerligaškog natjecanja na omjeru 9-2 zadržavši se na čelu ljestvice. Iako oslabljeni neigranjem mladog Duje Brale i nemogućnošću prvog trenera Veljka Mršića da vodi ovu utakmicu s klupe zbog zarađene kazne poslije utakmice sa Sonikom domaći sastav nije uspio stvoriti probleme momčadi s Višnjika koja je većim dijelom dominirala i zgotovila cijeli posao praktički nakon uvodnih 20 minuta igre.


Druga četvrtina
Presudnom se pokazala odlična dionica u drugoj četvrtini kad su Zadrani serijom 21:2 doveli Zabok do zida i u nastavku se moglo gledati klasično odrađivanje posla što je domaćin iskoristio za ušminkavanje konačnog rezultata. Svidio se angažman igrača koje je predvodio pomoćni trener Ivan Perinčić jer je voljni moment bio potpuno različit od onog viđenog u Jazinama četiri dana prije, a posebno je raspoložena bila centarska linija predvođena Chinanu Onuakouom koji je zaključio susret s dvostruko dvostrukim učinkom (12 poena i 11 skokova) te Jurom Planinićem koji je imao ugodno popunjene sve statističke kategorije i na kraju ispao najkorisnijim igračem gostujuće momčadi (osam poena, pet skokova, jedan asist i četiri ukradene lopte). Naravno, zadovoljan je predstavom svojih igrača bio i Perinčić koji im je pak zamjerio opuštanje u zaključnim minutama utakmice.
– Čestitke mojim igračima na pobjedi i na pristupu, osim u prvih par minuta i u završnici utakmice. Meni osobno je uvijek drago doći u Zabok, volim ovu dvoranu i ovaj parket i sretan sam kad sam ovdje. Drugu četvrtinu odigrali smo odlično, a ukupno gledajući odigrali smo tri četvrtine jako dobro. Početak je bio malo sporiji dok smo se još tražili, ali u nastavku je bilo puno bolje kada smo i igrali s većom dozom koncentracije. Međutim, nije mi se svidio kraj utakmice, moramo igrati do kraja, ne smije biti opuštanja. Moramo uvijek igrati svoju igru, a ne se prilagođavati protivniku i to nam mora ući u naviku. Još jednom čestitke igračima, ali ovaj kraj mi se nije svidio, imali smo puno izgubljenih lopti i usporili smo ritam što je nedopustivo. Reprezentativna pauza dobro će nam stoga doći kako bi uigrali nove stvari, došao nam je i novi igrač Kodi Justice i nadam se da ćemo biti sve bolji – izelaborirao je Mršićev pomoćnik zabočku epizodu nakon koje se na Višnjiku mogu u miru, duga dva tjedna, pripremati za nastavak ligaških natjecanja u kojima su itekako ostali dužni svojim navijačima.


Povratak Palokaja
U tom razdoblju neće moći računati na već spomenutog Bralu koji se podvrgao operaciji slijepog crijeva, vjerojatno neće biti ni kapetana Dominika Mavre koji s Mršićem ide u istanbulski ‘balon’, a kraj utakmice sa Zabokom nije dočekao zbog ozljede ni Justin Carter, ali se još uvijek ne zna je li riječ o nečem ozbiljnijem. Zato je uspješan povratak na parket nakon problema s ozljedom leđa imao bek Jan Palokaj koji je Zabočanima u 24 minute ubacio devet poena uz šest skokova i naznačio da će biti od velike koristi u nastavku sezone.
– Važna pobjeda, pogotovo nakon poraza protiv Puntamike. Ušli smo u utakmicu jako, kompaktno, sve smo radili s više energije i to se pokazalo na terenu. Moramo ući u pozitivnom raspoloženju u ovu pauzu, a želim se zahvaliti našem kondicijskom treneru Mariju i liječničkoj službi što su uložili silnu energiju i vrijeme kako bi se vratio čim prije u natjecateljski ritam – kazao je za kraj Palokaj.