Petak, 19. travnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

16 C°

HT PREMIJER LIGA Puntamičani zabili “koš više”

23.11.2020. 12:50


U utakmici katastrofalnih obrana Sonik-Puntamika je svladala Vrijednosnice Osijek i "potvrdila" veliku pobjedu protiv Zadra. Nisu Puntamičani uspjeli odigrati dvoboj visokog intenziteta kao što su to uradili u gradskom derbiju, ali su u konačnici ipak uspjeli slomiti VROS. Osječka momčad je u Jazine stigla kao poznato loša obrambena momčad koja u prosjeku prima gotovo 90 koševa. Sinoć smo se uvjerili zašto je tako. No, isto tako znalo se da su gosti izuzetno opasna napadačka momčad. I u to smo se uvjerili.
Antonio Jordano je pogodio za 8:15 i nekako kapitalizirao bolji početak gostiju, no iskusni Jakov Vladović i Teo Petani povezuju dvije trice i vraćaju utakmicu u egal, a do kraja prve dionice Sonik stiže i do male prednosti. Mnogo bolje zadarski košarkaši otvaraju drugu četvrtinu, pogotovo u defenzivnom dijelu. No, kako su dobro odigrali početak druge četvrtine, tako su izgubili koncentraciju na dvije minute, što je bilo dovoljno gostima da stignu do egala.
Brzo se Vlašićeva momčad pribrala i vratila kontrolu na utakmicom, ali malo su i gosti dobili krila te krenuli igrati zonski presing, koji im je donosio i ploda u obliku dvije izgubljene lopte Sonik-Puntamike. A poprilično loše su Puntamičani odigrali zadnjih 20-ak sekundi prvog poluvremena u kojima su primili čak sedam koševa i s +5, stigli na 45:47.
Dobro su Zadrani otvorili treću četvrtinu i tricom Rašića nakon pet minuta igre poveli 61:56. No, prelako je zadarski sastav primao koševe pa se dobra napadačka igra ipak nije mogla do kraja kapitalizirati. Ipak, za razliku od kraja druge, kraj treće četvrtine je pripao Soniku koji su bili malo uspješniji u obrani od svojih protivnika, tako da su Puntamičani pred posljednjih deset minuta vodili 73:68. Ali gosti se i dalje nisu predavali i trud im se svakako morao priznati. Vukao ih je Jordano, ostatak momčadi je igrao hrabro i koristili su svaki lošiji period Sonika pa su tako šest minuta prije kraja stigli na -1 (77:76). I onda su dva puta promašili otvoreni šut, a kao po običaju Vladović se ukazao kada treba, dva puta lako probio poslovično katastrofalnu obranu VROS-a i Sonik je pet minuta prije kraja vodio 81:76. I opet se VROS vratio i opet propustio dvije prilike i opet je Sonik poveo s pet koševa (Cvitković + Rašić), ovaj puta četiri minute prije kraja.
Ključni trenutak dogodio se tri minute prije kraja kada su gosti kod 86:83, promašili zicer, s druge strane je Cvitković zabio tricu, nakon čega je VROS izgubio loptu, a Rašić je u kontri zaradio koš uz dodatno bacanje za 91:83, dvije minute prije kraja. Ali po tko zna koji puta u utakmici su se Osječani vratili i nakon što je Zovko promašio zicer, 40 sekundi prije kraja Paić pogađa za 92:93. Ipak, Sonik se izvlači. Cvitković pogađa bacanja, a Frye ne pogađa tricu i Puntamičani stižu do pobjede.
 


S. PUNTAMIKA       97
VROS       92
 


(22:19, 23:28, 28:21, 24:24)




ZADAR – Dvorana Jazine. Bez gledatelja. Suci: Luka Kardum, Leo Roglić, Roko Hordov.
SONIK-PUNTAMIKA: Palčić, Cvitković 23, Runjić 22, Zovko 12, Petani 9, Vladović 12, Rašić 16, Vručinić 3, Barbaroša, Zelanto, Keserović. Trener: Hrvoje Vlašić.
VRIJEDNOSNICE OSIJEK: Jordano 22, Kujundžić 15, Frye 13, Porobić 2, Paić 10, Filipović 8, Špehar, Vedriš, Topolović 6, Lakić 16. Trener: Domagoj Kujundžić.