Komunikacijski sustav koji će pomoći uspostavljanju i razvoju kulturnog identiteta grada

Poruka greške

Deprecated function: The each() function is deprecated. This message will be suppressed on further calls u _taxonomy_menu_trails_menu_breadcrumb_alter() (linija 436 od /opt/nginx-1.17.9/htdocs/zadarskilist.hr/sites/all/modules/taxonomy_menu_trails/taxonomy_menu_trails.inc).
Slika korisnika asaric
Grad Zadar pokrenuo projekt brendiranja
Autor: 
Aktivnost je predviđena Planom razvoja kulture Grada Zadra 2019. - 2026. kroz strateški cilj »Ojačati vidljivost kulture prema ciljanim skupinama« i cilj »Jačanje grada Zadra kao kulturnog središta«. Radi se o još jednom projektu koji radimo prateći strateški dokument nastao tijekom 2019. i 2020. godine u širokoj participaciji građana i kulturnih djelatnika, objasnila je Bušić
Marin GOSPIĆ
Istraživanje obuhvaća ispitivanje javnog mišljenja na reprezentativnom, prostornom uzorku

Gradonačelnik Branko Dukić najavio je da je Grad Zadar pokrenuo projekt brendiranja s ciljem stvaranja komunikacijskog sustava koji će pomoći uspostavljanju i razvoju kulturnog identiteta grada. Realizaciju projekta provodi Upravni odjel za kulturu i šport te započinje provedbom istraživačkih aktivnosti.
Pročelnica za kulturu i šport, Dina Bušić upoznala nas je s detaljima projekta.
- Aktivnost je predviđena Planom razvoja kulture Grada Zadra 2019. - 2026. kroz strateški cilj »Ojačati vidljivost kulture prema ciljanim skupinama« i cilj »Jačanje grada Zadra kao kulturnog središta«. Radi se o još jednom projektu koji radimo prateći strateški dokument nastao tijekom 2019. i 2020. godine u širokoj participaciji građana i kulturnih djelatnika, objasnila je Bušić.

Ključni elementi

U svrhu izvedbe projekta u ovoj, 2022. godini, provode se istraživačke aktivnosti, a sve kako bi se dobila što jasnija slika o zatečenom stanju identiteta grada, njegovim dionicima i ključnim elementima identitetskog sustava kakav je danas. Rezultati će poslužiti kao ulazni podaci za stvaranje trajnog kulturnog brenda grada.
Provedbu istraživačkih aktivnosti za potrebe identitetskog sustava grada Zadra provodi tvrtka FV savjetovanje na čelu s Feđom Vukićem. Vrijednost nabave za navedeni posao je 138.000,00 kn bez PDV-a.
Feđa Vukić, Zadranin, povjesničar umjetnosti koji je doktorirao na području teorije dizajna na Univerzitetu u Ljubljani, od 1994. naovamo predaje teoriju i povijest dizajna na Studiju dizajna Arhitektonskog fakulteta Sveučilišta u Zagrebu. Izuzetan je stručnjak na svom području, autor stotina članaka, studija i kritika te izvornih znanstvenih studija i radova. Kao facilitator i provoditelj ovog projekta, navodi da je fokus istraživanja na stavovima interne javnosti, građana i ključnih aktera u raznim segmentima društvenog života i njihovoj percepciji identiteta grada.

Ispitivanje javnog mišljenja

- Istraživanje obuhvaća ispitivanje javnog mišljenja na reprezentativnom, prostornom uzorku od 300 stanovnika grada, zatim ispitivanje stavova populacije studenata Sveučilišta u Zadru, kao i prikupljanje podataka od mjesnih odbora. Osim toga, istraživanje uključuje i vođene intervjue s ključnim akterima kulture, gospodarstva, turizma i sporta u gradu te fokus grupe s relevantnim akterima iz područja društvenih djelatnosti. Osim navedenih ciljanih skupina, odnosno članovova mjesnih odbora, studenata sveučilišta, aktera s područja turizma, kulture, gospodarstva i sporta te aktera s različitih područja društvenih djelatnosti, pred nama je i provedba izravne participacije najšire skupine građana prema prostornom uzorku istraživanja i to putem tri radionice, kazao je Vukić.
Iz UO za kulturu i šport najavljuju da se doprinos ovoj temi mogu realizirati i svi ostali zainteresirani građani grada Zadra, popunjavanjem upitnika na sljedećem linku, zaključno s 30. studenog 2021.: https://limesurvey.srce.hr/275323?lang=hr.

Radionice za sve mjesne odbore

Grad Zadar poziva zainteresirane da se priključe najavljenim radionicama i to u utorak 30. studenoga 2021. u Koncertnoj dvorani braće Bersa u Kneževoj palači prema sljedećem rasporedu:
Radionica 1: Mjesni odbori Poluotok, Jazine I, Jazine II, Višnjik i Voštarnica u 16.00 h,
Radionica 2: Mjesni odbori Arbanasi, Stanovi, Bili Brig, Crvene kuće, Smiljevac, Sinjoretovo, Ploča u 17.15 h i
Radionica 3: Mjesni odbori Puntamika, Brodarica, Vidikovac, Diklo, Plovanija, Bokanjac i Novi Bokanjac u 18.30 h.
Svaka radionica traje oko 60 minuta, a zainteresirani se mogu prijaviti za sudjelovanje na radionicama putem e-pošte na adresu: kultura@grad-zadar.hr, najkasnije do ponedjeljka 29. studenoga u 12.00 h.
Sudjelovanje je moguće uz predočenje COVID potvrde. Broj sudionika svake radionice ograničen je na 50 kako bi se zadovoljile epidemiološke mjere.

Kategorija: 
Ocjena: 
Prosječno: 1 (1 glasova)