Utorak, 23. travnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

19 C°

Darovi za 250 malih Ninjana

Autor: Velimir Brkić

22.12.2008. 23:00
Darovi za 250 malih Ninjana

Foto: Velimir BRKIĆ



Roditelji koji nisu mogli dovesti svoju djecu dar mogu preuzeti kod svojih predsjednika mjesnih odbora ili u ninskoj gradskoj upravi, poručila je Mirjana Knežević
Grad Nin je božićnim darovnim paketićima obradovao svu djecu na svojem području staru do 12 godina.
Preko 250 prigodnih darova djeci Nina, Grba, Ninskih Stanova, Žerave, Poljica Briga i Zatona podijelili su Sveta Luce i Djed Božićnjak. Posebno se mislilo na 20-ak djece s posebnim potrebama za koje su pripremljeni u pojedinačnoj vrijednosti od više od 500 kuna.
Nakon što su prije 10-ak dana u sklopu dječjih manifestacija “Božićne radosti za djecu grada Nina” s oduševljenjem nazočili hit kazališnoj predstavi zagrebačkog Teatra Exit “I drvo je bilo sretno”, inače daru Ministarstva kulture, a protekle subote manifestaciji “Sveta Luca na Božićna vrata kuca”, kada je Sv. Luce djeci podijelila darove po starom običaju – jabuke, orahe, suhe smokve i bademe, mali su Ninjani ovih dana u ninskom Domu kulture imali prilike uživati i u kazališnoj predstavi “Crvenkapica” u izvođenju Kazališta lutaka iz Zadra.
Ove su godine roditelji iz Poljica Briga, Žerave, Ninskih Stanova, Zatona i Grba, kao i roditelji iz Nina, rado doveli djecu u Dom kulture u Ninu gdje se održavao središnji program, što nije bio običaj proteklih godina, kada je Djed Božićnjak dijelio darove samo u rubnim gradskim naseljima.
– Roditelji koji nisu mogli dovesti svoju djecu dar mogu preuzeti kod svojih predsjednika mjesnih odbora, a djeca iz Nina koja nisu došla na predstavu svoj dar mogu preuzeti u gradskoj upravi, poručila je Mirjana Knežević, stručna suradnica za društvene djelatnosti Grada Nina.