Izabrano povjerenstvo za provedbu natječaja o plinofikaciji

Poruka greške

Deprecated function: The each() function is deprecated. This message will be suppressed on further calls u _taxonomy_menu_trails_menu_breadcrumb_alter() (linija 436 od /opt/nginx-1.17.9/htdocs/zadarskilist.hr/sites/all/modules/taxonomy_menu_trails/taxonomy_menu_trails.inc).
Slika korisnika admin
plinofikacija
Povjerenstvo je odabrano za pripremu i provedbu javnog nadmetanja plinofikacije

Sjednica Županijskog poglavarstva, 71. po redu, održana je jučer u Maloj vijećnici Doma županije, a na dnevnom redu se našlo šest točaka. Prva od njih bila je imenovanje županijskog Povjerenstva za pripremu i provedbu javnog nadmetanja te pregled i ocjenu pristiglih ponuda za davanje koncesije za izgradnju distribucijskog sustava i distribuciju plina na dijelu Zadarske županije. Riječ je o vrsti povremenih tijela koje Poglavarstvo osniva kad se pojavi potreba za razmatranjem različitih pitanja iz njegovoga djelokruga, a vezano uz skoru plinofikaciju Zadarske županije. Riječ je o gradovima Zadru i Biogradu te dijelovima grada Benkovca u koje će osim samog Benkovca ući i poslovne zone Šopot i Benkovačko selo, kao i naselja Šopot, Podlug i Perušić.

U Povjerenstvo su prvotno predloženi, Đani Bunja, Božidar Longin, Damir Kraljić, Bibijana Baričević i Olivio Meštrović, no kako je nazočne izvjestio župan Zrilić, Božidar Longin je zbog drugih obveza tražio da ga se ne imenuje u rečenu komisiju pa je umjesto njega predložen Davor Lonić. Svi predloženi su izabrani, a voditelj Povjerenstva će biti Đani Bunja.

Na dnevnom redu su se našle i dvije točke o davanju koncesije na pomorskome dobru koja je dodijeljena obrtu "Porat morska akvakultura", na lokaciji Prdelj u Kruševu za uzgoj školjaka, a trgovačkom društvu "Kali tuna" u akvatoriju između otočića Fulija i Kudica, kod Maloga Iža, za uzgoj tuna. Koncesije su dodijeljene na deset godina.

Donesena je i Odluka o izmjeni plana rashoda za nabavu proizvedene dugotrajne imovine i dodatna ulaganja u nefinancijskoj imovini srednjih škola. Naime, nakon što su obavljeni potrebni građevinski i stolarski radovi na zgradi u kojoj su smještene Ekonomska i Hotelijerska škola, iskazala se ušteda od 184.869,84 kuna te su ta sredstva raspoređena za građevinske zahvate na srednjim školama Obrovac, Primjenjene umjetnosti i dizajna te Gimnaziji Vladimira Nazora.

Poglavarstvo je također rasporedilo sredstva udrugama: Udrugi hrvatskih branitelja oboljelih od PTSP-a, Katoličkoj udrugi medicinskih sestara i tehničara, udrugi Duga, Zadarskoj dijabetičkoj udrugi i Udrugi apstinenata za pomoć pri resocijalizaciji Porat, kao i terapijskim zajednicama Cenacolo i Mondo nuovo. Odobreno je i 25.000 kuna biogradskoj Ortopedskoj bolnici za kupnju kardiološkog color dopplera te Gradu Ninu 10.000 za sufinanciranje rada ljetne ambulante u Ninskom blatu.

Kategorija: 
Ocjena: 
Nije još ocijenjeno