Petak, 26. travnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

13 C°

Obnovljeni ugovori o stipendiranju studenata

Autor: Jelica Farkaš

22.12.2008. 23:00
Obnovljeni ugovori o stipendiranju studenata


Ivan Knez upoznao je studente s gradskim projektima važnima za Biograd pa tako i za budućnost mladih u Biogradu. Između ostalog osvrnuo se na novu mogućnost studiranja i u samom Biogradu i to na odjelu Visoke škole za poslovanje i financije, koja je ove godine započela s radom
Jučer su u biogradskoj Gradskoj vijećnici potpisani ugovori o stipendiranju redovnih studenata s biogradskog područja, koje Grad Biograd nekoliko zadnjih godina financira s mjesečnim iznosom od 500 kuna.
Ugovore za aktualnu akademsku godinu ovom je prigodom potpisalo 30-ak studenata, koji studiraju u Biogradu, Zadru ili drugim mjestima u regiji, a značajan broj njih su zagrebački studenti.
Buduće akademske građane pozdravio je biogradski gradonačelnik Ivan Knez upoznao je studente s gradskim projektima važnima za Biograd pa tako i za budućnost mladih u Biogradu.
Između ostalog osvrnuo se na novu mogućnost studiranja i u samom Biogradu i to na odjelu Visoke škole za poslovanje i financije, koja je ove godine započela s radom.
– Neki smatraju kako nam to nije potrebno, kazao je gradonačelnik, dodavši da bi oni koji daju takve izjave “sve najradije poslali u kamenolom”.
– Ja im ovim putom poručujem neka oni svoju djecu upišu u kamenolom, a mi otvaramo nove mogućnosti za obrazovanje kadrova gdje je to god moguće, istaknuo je Knez koji je mlade upoznao i s projektom izgradnje velikog zabavnog centra, koji bi trebao zaživjeti na prostoru put Crvene luke i to do 2010. godine. Gradonačelnik je također studente pozvao na svečanu sjednicu u povodu proslave Dana grada, kada će detaljno biti prezentirani svi važniji projekti realizirani u zadnje tri godine.
– Vi ste tu da učite, a mi da vam u tomu pomognemo kako biste sutra imali kvalitetna radna mjesta i bili ugledni građani, stručnjaci, gradonačelnici, saborski zastupnici pa i predsjednici države, zašto ne, kazao je gradonačelnik te pozvao studente da se već sada uključe u rad udruga kojih u gradu ima veliki broj te da svatko na svoj način doprinese njihovoj uspješnoj provedbi.
Mladim se studentima obratila i Nevenka Lukin, voditeljica Odsjeka za društvene djelatnosti i lokalnu samoupravu, koja je tom prigodom kazala kako Grad stipendira i financijski pomaže ukupno 140 studenata, među kojima oko 120 redovnih i dvadesetak izvanrednih.
Istom prigodom upoznala ih je s mogućnošću aktivnijeg uključivanja u javni život grada i to kroz brojne udruge, među kojima je i nedavno osnovana Udruga za razvoj civilnog društva, koja inače okuplja veliki broj mladih. Tu su i druge udruge koje brinu o starijima te ekologiji, ali i klape i kulturno-umjetnička društva u koja se studenti mogu uključiti te biti dio zajednice, odnosno grada iz kojega potječu, zaključila je Lukin.