Subota, 20. travnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

5 C°

Tisuću glasova Božiću

Autor: Irena Jurjević

22.12.2008. 23:00
Tisuću glasova Božiću

Foto: Irena JURJEVIĆ



‘Tisuću glasova Božiću’, božićni koncert koji se održava već deset godina za redom, u Jazine je u nedjelju navečer privukao mnoštvo građana koji su za zanimanjem promatrali mnoštvo zborova dječjih dječjih vrtića, osnovnih i srednjih škola iz cijele Zadarske županije.
Program je otvorila Anđela Čurković Petković i to  Tihom noći uz pratnju Tamburaša. Svoj program imali su i vrtići Radost i Sunce, ali i Jessica i Charlotte Leitch. Također, nastupile su osnovne i srednje škole Zadra i Zadarske županije, vokalni sastav katoličke udruge medicinskih sestara i tehničara Magnificat, Tamburaški sastav OŠ Posedarje. Pod vodstvom Tomislava Pehara nastupio je i Zbor mladih zadarske nadbiskupije, svoj doprinos dali su i zadarski pjevači Vili Kalmeta, Amenda Stošić i Mihovil Modrinić.
Deseti po redu božićni koncert i ove godine dupkolm je ispunio zadarske Jazine. Također, i ove godine na koncertu su bile izložene žive jaslice, a kako bi svi mogli vidjeti što se odvija na velikoj pozornici s mnoštvom sudionika postavljen je poveći video zid.
Pokrovitelji koncerta bili su su Zadarska nadbiskupija, Grad Zadar i Zadarska županija.