Četvrtak, 28. ožujka 2024

Weather icon

Vrijeme danas

16 C°

Učenici nagrađeni ovacijama i skandiranjem

Autor: Katina Vrsaljko

22.12.2008. 23:00
Učenici nagrađeni ovacijama i skandiranjem

Foto: Vedran SITNICA



Izvodile se se pjesme kao što su “Tiha noć”, “Mir nam Božić donosi”, “Pristupite vjerni”, “U se vrime godišta” i “Isus u svemu”. Prvi put ove godine na Božićnoj predstavi nastupali su i prvašići koji nisu mogli sakriti uzbuđenje, a predstavili su se igrokazom “Božićni darovi”, božićnim plesom i pjesmom “Zvončići”
Anđeli, pastiri, gluma, pjesma i ples popraćeni ovacijama publike obilježili su u petak Božićnu predstavu u OŠ Stanovi. U publici čovjek na čovjeku, a na pozornici se izmjenjuju učenici svih uzrasta, pokazujući roditeljima svoje raznovrsne talente.
Predstava je započela pozdravnim govorom ravnateljice Jurke Šaban, koja je naglasila da u ovo burno vrijeme božićno doba treba iskoristiti za opuštanje u toplom ozračju. Upravo su to svi i učinili uz pomoć ove simpatične priredbe.
Izvodile se se pjesme kao što su “Tiha noć”, “Mir nam Božić donosi”, “Pristupite vjerni”, “U se vrime godišta” i “Isus u svemu”. Prvi put ove godine na Božićnoj predstavi nastupali su i prvašići koji nisu mogli sakriti uzbuđenje, a predstavili su se igrokazom “Božićni darovi”, božićnim plesom i pjesmom “Zvončići”.
Kako kaže Markica Perić, profesor hrvatskog jezika i voditelj školskih aktivnosti, na školskim priredbama je uvijek velik odaziv roditelja i učenika.
– Interes učenika za sudjelovanja u školskim priredbama je zaista velik. Nažalost, nemamo baš uvjete za uvježbavanje, no i to će se uskoro promijeniti, rekao je Perić.
Vrsno znanje engleskog jezika pokazali su petaši u uzvedbi pjesme i recitacije “Deck The Holls” i trećaši s pjesmom “We Wish You”.
Uslijedio je igrokaz “Badnjak”, koji nosi poruku da se treba pomoći siromašnima te igrokaz “Svjetlo nade”, koji su izvodili učenici viših razreda, a opisuje borbu dobra i zla u kojoj pobjeđuje dobro jer se svjetlo nade nikad ne gasi.
Kad su učenici viših razreda izveli break dance točku na pjesmu “World Hold On”, publika u OŠ Stanovi pokazala je da je ravna onoj na nogometnim stadionima. Skandiralo se tijekom zadnje točke kad je Duje Miliša otpjevao i odsvirao na gitari pjesmu “Dobrote dah”, za koju je sam napisao glazbu i stihove, a kolegica ga je pratila na violini.
Ova predstava bila je zadnja božićna predstava ovih učenika s obzirom da jedan dio njih od ožujka kreće u novu školu na Bilom brigu, gdje će imati svoje božićne predstave na kojima će ih zasigurno bodriti prijatelji sa Stanova.