Utorak, 23. travnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

12 C°

Umirovljenici trebaju jedni drugima biti pomoć

Autor: Marija Ćurko

22.12.2008. 23:00
Umirovljenici trebaju jedni drugima biti pomoć

Foto: Ines GRBIĆ



Na četvrtu nedjelju došašća, zadarski nadbiskup mons. Ivan Prenđa pohodio je štićenike Doma za starije i nemoćne osobe u Zadru te nakon svete mise obišao nepokretne u stacionaru Doma. Svima je podijelio prigodne darove. Uime svih štićenika Doma, nadbiskupu se obratio Dinko Tudor (96) iz Milne s otoka Hvara.
Mons. Prenđa u svojoj je propovijedi istaknuo trajnu Božju prisutnost u čovjekovom životu koja proizlazi iz blagdana Kristova rođenja. To daje sigurnost i snagu na našim putovima.
– Siguran sam da kada razmišljate o godinama svoga rada i života u obitelji, o žrtvama koje ste prikazali za svoju djecu, o svemu onome što ste činili korisno i dobro, što ste Bogu darivali, sve vas to potiče da kažete Bogu: “Nisam otišao od tebe.” Sada u ovim okolnostima života imate priliku razmišljati o svom životu i moliti, ali i jedni s dugima biti dobro, jer sad ste vi ovdje jedna velika obitelj, govori poglavar zadarske Crkve. Nadalje je potaknuo štićenike Doma na međusobnu pomoć, ljubav, pažnju, razumijevanje, podršku i utjehu u razgovoru.
– Vi ste tu jedni drugima pomoć, velika, duhovna. Kada čovjek drugome pomaže, prihvaća i ljubi, to je velika stvar, jer vi onda činite svoje dane lakšim, upravo u malim stvarima koje su život. Te male stvari, ukoliko se čine s ljubavlju, postaju velike, životne. To uljepšava vaše dane i tako se ostvaruje Božja prisutnost u vama, izdvaja u propovijedi mons. Prenđa.