Budite neustrašivi!

Poruka greške

Deprecated function: The each() function is deprecated. This message will be suppressed on further calls u _taxonomy_menu_trails_menu_breadcrumb_alter() (linija 436 od /opt/nginx-1.17.9/htdocs/zadarskilist.hr/sites/all/modules/taxonomy_menu_trails/taxonomy_menu_trails.inc).
Slika korisnika admin
Zvonko KUCELIN
Mons. Želimir Puljić sa zadarskim novinarima

Zadarski nadbiskup mons. Želimir Puljić jučer  se u svečanoj dvorani Nadbiskupskog doma u Zadru susreo s medijskim djelatnicima te  im je uputio božićnu i novogodišnju čestitku. Mons. Puljić je u prigodnim riječima  izrazio zadovoljstvo medijskim  praćenjem života Crkve u Zadarskoj nadbiskupiji. Novinari  su se na kraju susreta zadržali s  nadbiskupom u razgovoru i izmjeni božićnih čestitki uz blagdanski stol.   

- Zahvaljujem na svemu onome što ste kao djelatnici obavijesnih sredstava učinili od vremena moga dolaska u Zadarsku  nadbiskupiju. Zahvaljujem za  sve što ste učinili na tom planu.  Kako se mons. Prenđa preselio  u vječne dvorove, napustio nas  je, bio sam svjedok vašeg  praćenja i vaše nazočnosti i u  tom događaju. Iza toga sam  došao u ovu Nadbiskupiju dekretom Benedikta XVI. i tada  je također vaša nazočnost bila  itekako prisutna i vaša zauzetost  u izvješćivanju svega onoga što  se događalo oko svečanosti ustoličenja, a osobito malo iza  toga, za vrijeme Susreta mladih  pa i cijelo vrijeme dok sam  ovdje. Uputio bih vam riječi  zahvale za sve ono što ste dobro  učinili u pogledu praćenja svih  crkvenih događaja koji su se  zbivali na području Zadarske  nadbiskupije. Htio bih reći:  Hvala vam na svemu tome,  kazao je novinarima poglavar  zadarske Crkve te uz riječi  ohrabrenja poželio da budu  zauzeti, aktivni, objektivni i  neustrašivi djelatnici praćenja  svega onoga što se događa kako  na području Zadarske nadbiskupije, tako ako je potrebno i  šire.

 Mons. Želimir Puljić osvrnuo  se i na svoju službu pastira  Zadarske nadbiskupije.

- Ova nadbiskupija je veća od  Dubrovačke biskupije, pa su i  potrebe veće. Moram reći da  osjećam da me kler i narod ove  nadbiskupije srcem prihvatio,  što mi olakšava sav posao. Zato  mogu reći: osjećam se kao kod  kuće, rekao je zadarski nadbiskup.

 Mons. Puljić je ovom prigodom uputio božićnu čestitku i  gledateljima Dubrovačke televizije.

- Drago mi je što vam se  mogu i ove godine obratiti,  pozdraviti vas i zaželjeti sve  najbolje za ove božićne blagdane. Već sam skoro devet mjeseci odsutan iz Dubrovnika, ali  Dubrovnik nije odsutan iz mene, iz mojih misli, sjećanja i  molitava. Povezan sam još uvijek s vama, jer vršim službu  apostolskog upravitelja Dubrovačke biskupije. Zahvaljujem na  svemu onome lijepom što sam s  vama tijekom dvadeset godina  proživio. Moja biskupska služba  je započela u Dubrovniku. Tamo sam u toj službi rastao i  nakon dvadeset godina voljom,  molbom i dekretom Svetog Oca  Benedikta XVI. premješten  sam u Zadar gdje se također  dobro osjećam, naveo je zadarski nadbiskup te poželio  sretne i blagoslovljene božićne  blagdane i svako dobro u novoj  2011. godini.

Kategorija: 
Ocjena: 
Nije još ocijenjeno