Petak, 19. travnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

12 C°

Igrokaz i slikovnice za male bolesnike

22.12.2010. 23:00
Igrokaz i slikovnice  za male bolesnike


Zahvaljujući donacijama roditelja prikupili smo 400 kuna, kojima smo na prijedlog medicinskih sestara Pedijatriji kupili slikovnice. Za male bolesnike učenici su izveli prigodni program, igrokaz i ples. Osim slikovnica, djeci na Pedijatriji darovali smo plišane igračke i slatke darove, kazala je Elza Nadarević Barišić


Učenici Osnovne škole Bartula Kašića prigodnim  blagdanskim programom i darovima razveselili su male bolesnike na Odjelu pedijatrije zadarske Opće bolnice. Prigodni  blagdanski program izveli su učenici 3. a razreda, koje je  pripremila nastavnica Elza Nadarević Barišić. Osim malih bolesnika, njihovih roditelja i zdravstvenih djelatnika zadarske  Pedijatrije, igrokaz i ples učenika, pratila je novinarska grupa  Osnovne škole Bartula Kašića, koju vodi nastavnica Ana Lisica.
Elza Nadarević Barišić rekla je da djecu od najmlađe dobi  treba učiti humanitarnom djelovanju. Ona to prenosi na svoje  učenike, koji svake godine već tradicionalno uoči božićnih  blagdana posjećuju najpotrebitije. Ranijih godina to su bila djeca  s Down sindromom, mališani u “Latici”… Ove godine odlučili su  se za posjet djeci koja se liječe na zadarskom Odjelu pedijatrije.
– Zahvaljujući donacijama roditelja prikupili smo 400 kuna,  kojima smo na prijedlog medicinskih sestara Pedijatriji kupili  slikovnice. Za male bolesnike učenici su izveli prigodni program,  igrokaz i ples. Osim slikovnica, djeci na Pedijatriji darovali smo  plišane igračke i slatke darove, kazala je Elza Nadarević Barišić.