Petak, 19. travnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

11 C°

Kriza vlasti u Galovcu?

22.12.2010. 23:00
Kriza vlasti u Galovcu?


Trese li nova  kriza vlasti Općinu Galovac  pitaju se mnogi mještani posljednjih dana. Nakon sjednice  Općinskog vijeća koju su napustili neki od vijećnika  HDZ-a, u redakciju nam je  stiglo i anonimno pismo s naslovom “U Galovcu opet puklo”. U pismu se navode informacije kako je od 11 vijećnika u Galovcu ostalo samo  šest iz redova HSS-a, što su  nam neki od članova vijeća  demantirali, ali po svemu sudeći do nekih promjena će  ipak doći. Prema navodima u  pismu ostavku je podnio Boro  Čakarun, dok Rafael Burčul  nije niti došao na sjednicu 20.  studenog, a vijećnici Nedjeljko  Vujević i Marinko Šare napustili su je iako su znali da je  ključna zbog donošenja proračuna. Navodi se i kako su ti  vijećnici postavili Marina Gulana za načelnika, a samim tim  mu dali i ovlasti poput plaće,  mobitela, službenog vozila i  interneta, kancelarije i tajnice  te da ga sad zbog toga pokušavaju i skinuti.
– Načelnik Galovca ima šest  mjeseci radnog staža i plaću od  9.480 kuna i to je razbjesnilo  vijećnike koji su se kleli u njega, a svi su mu izglasali plaću.  Sada su vidjeli da je Gulanu  plaća veća od Ive Pogorilića,  načelnika Povljane, pa je Vujević počeo rušiti svoje “čedo”,  stoji u pismu te se navodi kako  je proračun donesen tek uz  pomoć vijećnika HSS-a.
U pismu se navodi i kako je  jedini koji je ostao vjeran Marinu Gulanu vijećnik Ante  Raspović iz HDZ-a te da su u  Općini ostali samo vijećnici  HSS-a koji su iz pristojnosti  donijeli proračun Općine Galovac, dok se koalicija  HDZ-HNS-HSU raspala nakon prve krivine.
Petar Burčul, predsjednik  vijeća Općine Galovac iz redova HSS-a, kazao nam je kako ne vjeruje u krizu vlasti.
– Istina je da je predsjednik  kluba Nedjeljko Vujević tražio  promjenu dnevnog reda koja  nije usvojena, a nakon toga su  oni napustili sjednicu. Ostali  su vijećnici HNS-a, HSU-a i  HSS-a te je proračun ipak usvojen. U tom pismu nisu posve  točne informacije, istina je da  se po Galovcu nakon te sjednice priča o krizi vlasti, ali  vlast će ostati. Prema mom  mišljenju vjerojatno je da će se  raspasti klub vijećnika, kazao  je Burčul napominjući kako,  iako su iz suprotne političke  opcije, ne koče načelnika te  podržavaju sve projekte pozitivne za Galovac.
Do komentara načelnika  Gulana ili nekog od vijećnika  iz redova HDZ-a nismo uspjeli  doći. Naime, nakon prvog poziva kazao je kako je na sastanku, dok se poslije više nije  javljao na brojne telefonske  pozive.