Petak, 29. ožujka 2024

Weather icon

Vrijeme danas

18 C°

“Otkrij Zadar” – atraktivna pozivnica u Donatov grad

22.12.2010. 23:00
“Otkrij Zadar” – atraktivna  pozivnica u Donatov grad


Film prema riječima Branka Ganzulića iz Turističke zajednice Grada Zadra, Zadranima nudi trenutak podsjećanja i novo otkrivanje ljepota i kvaliteta sredine u kojoj žive, a potencijalne turiste provocira da dođu i otkriju Zadar što prije i u što većem broju


“Otkrij Zadar” sugestivni je naziv novog turističkog filma koji, prema riječima Branka Ganzulića iz  Turističke zajednice Grada  Zadra, Zadranima nudi trenutak podsjećanja i novo otkrivanje ljepota i kvaliteta sredine u kojoj žive, a potencijalne turiste provocira da  dođu i otkriju Zadar što prije i  u što većem broju.
Pozdravivši sve okupljene  na jučerašnjem premijernom  prikazivanju filma u kinu Callegro Ganzulić je posebne  pozdrave uputio saborskim  zastupnicama Nevenki Marinović i Ani Lovrin, predsjedniku TZ-a i gradonačelniku  Zvonimiru Vrančiću te predstavniku Zadarske nadbiskupije mons. Milivoju Bolobaniću.
Dinamičan promotivni film  koji o Zadru progovara s jednim novim i veoma atraktivnim pristupom doživio je  odličan prijem publike na  jučerašnjem premijernom prikazivanju u kinu Callegro.
Zanimljivo je spomenuti da  je film, koji je po narudžbi  TZ-a Grada Zadra izradila  tvrtka Digital Film iz Šibenika, prikazan dva puta uzastopce jer je tako, kako je pojasnio direktor TZ-a Grada  Zadra Zvonko Šupe, “bolje za  sve”.
Da je bio u pravu, dokazao  je podjednako snažan pljesak i  nakon prve i druge projekcije.
Osim filma povod okupljanju u Callegru bila je i prezentacija novih web stranica  Turističke zajednice Grada  Zadra za koje je Stjepan Felber, stručni suradnik u TZ-u,  rekao da su najbolje u Hrvatskoj, ali i šire.
– Jako smo ponosni na naše  web stranice koje je izradila  zadarska tvrtka Spring media.  Inače, ova je mlada tvrtka,  iako egzistira tek dvije godine,  već dobila nekoliko prestižnih  nagrada za web dizajn, rekao  je Felber, dodavši da su i dosadašnje stranice TZ-a uvijek  dobivale pohvale zbog svoje  informativnosti i ažurnosti.
Iako se mijenja njihov dizajn adresa web stranica gradske turističke zajednice ostaje  ista (www.tzzadar.hr/www.visitzadar.net).
Treba spomenuti da je na  pozadini naslovne stranice fotografija kamenih ploča ulica  na Poluotoku. Ovaj je motiv,  prema Felberovim riječima,  izabran jer izlizane i glatke  kamene ploče veoma fasciniraju zadarske turiste, mnogi  od kojim pogrešno misle da  potječu još iz rimskog vremena.
– A mi ih volimo ostaviti u  tom uvjerenju, priznao je Felber male trikove turističkih  djelatnika te nastavio s prezentacijom. Tako je među ostalim pokazao šest osnovnih  rubrika web stranica svaka od  kojih u zaglavlju ima atraktivnu fotografiju nekog od  prepoznatljivih zadarskih spomenika ili događanja.
– Naša internet stranica,  osim što je najbolja, prva je u  Hrvatskoj s interaktivnom  kartom. Karta među ostalim  nudi dva prijedloga kretanja  po Poluotoku koje smo izradili u suradnji sa zadarskim  turističkim vodičima. Naš umjetnik Nilo Karuc nacrtao je  najznačajnije spomenike na  Poluotoku, klikom na koje  izlazi fotografija i osnovni podaci o pojedinom spomeniku.  Nadalje tu su i stare fotografije Zadra iz razdoblja prije bombardiranja u Drugom  svjetskom ratu čije su ikonice  razvrstane po karti. Klikom na  pojedinu ikonu otvori se stara  fotografija tog dijela Polutoka, rekao je Felber te u šali  izrazio nadu da će fotke Zadra  prije bombardiranja posebno  zanimljive biti našim gostima  iz Ujedinjenog Kraljevstva.