Petak, 29. ožujka 2024

Weather icon

Vrijeme danas

15 C°

Radnicima Kemoplasta dvije plaće do Božića

22.12.2010. 23:00
Radnicima Kemoplasta  dvije plaće do Božića


Izgleda da će radnici Kemoplasta ovaj Božić ipak  dočekati u veselom blagdanskom ozračju uz dvije isplaćene plaće.  Naime, jučer i danas na njihove su se tekuće račune trebale  isplatiti dvije od četiri zaostale plaće, i to one za kolovoz i rujan.
 – Nakon što su radnici najavili blokadu tvrtke ako se ne isplate  svi dugovi do 17. studenoga, uprava se opet sastala s radnicima i  obećala je isplatu pola duga do Badnjaka, što su i ispunili, rekao  je Vedran Uranija, pravni zastupnik SSSH-a. Dodao je da će svi  zaposlenici koji su u radnom odnosu dobiti dvije plaće, dok će oni  koji su u otkaznom roku sigurno dobiti jednu plaću, a drugu ako  bude novca.
 – Osim isplate plaća uprava je jamčila da će do kraja siječnja  isplatiti sve dugove za plaće i otpremnine te da će nabaviti  sirovinu za pokretanje proizvodnje plastičnih cijevi. Naime, iz  uprave su nam rekli da bi uskoro trebali dokapitalizirati tvrtku s  oko milijun eura koje će uložiti u kupnju sirovine i obnovu  tehnološkog parka, rekao je Uranija. Rekao je da se nada da će  dokapitalizacijom tvrtke krenuti proizvodnja te da će biti potrebno zapošljavati nove radnike. Uranija, kao i sindikat tvrtke,  smatra da Kemoplast ima potencijala za veći opseg posla, pri  čemu bi trebalo i više zaposlenika. Za kraj je istaknuo da su  radnici vrlo zadovoljni ovom odlukom te da je ovo dobra vijest  posebno u predblagdansko vrijeme.