Petak, 19. travnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

17 C°

Zadru ova utakmica mnogo više znači

22.12.2010. 23:00
Zadru ova utakmica  mnogo više znači


Uvijek je lijep osjećaj vratiti se i igrati u svom gradu. Već sam dosta sezona izvan Zadra i nikada tu nisam uspio pobijediti. Uvijek se nadam, ali bez obzira na to lijepo je doći doma i odigrati utakmicu


U Širokom su svi  prezadovoljni dosad odrađenim  poslom. Osim Krke na otvaranju sezone, na Pecari nitko  nije uzeo bodove i sa sedam  pobjeda, Široki je daleko od  posljednjeg mjesta koje znači  gubitak prava natjecanja u Jadranskoj ligi na jednu sezonu. A  ostanak u ovom društvu je bio i  još uvijek je primaran cilj kluba  iz Hercegovine. Jedina neostvarena želja ostala je pobjeda na  gostovanju, a ako bi je uspjeli  ostvariti večeras u Zadru napravili bi ogroman, možda i  ključan korak prema svom cilju.
– Apsolutno smo zadovoljni  dosadašnjim dijelom sezone. S  obzirom na momčad koju smo  složili pred početak sezone, do  sada smo napravili više od očekivanog. Sve smo pobjede ostvarili  na domaćem terenu, a sada se  nadamo i prvoj gostujućoj –  kaže Šime Špralja i dodaje:
Pobjeđivati dok ide
– Ove godine je NLB liga  takva da će sigurno trebati više  pobjeda za izbjegavanje posljednjeg mjesta, nego što je to  bio slučaj do sada. Dosta  momčadi je izjednačeno. Dok  smo u ovako dobroj formi, želimo dobiti što je više moguće  utakmica, jer nikad ne znate što  vam nosi drugi dio sezone. Prema tome i mi želimo ovu pobjedu, ali smatram da je Zadru  ona ipak mnogo važnija. Oni su  u mnogo lošijoj situaciji i sigurno će gristi za svaku loptu od  prve minute. Nama poraz ne bi  toliko teško pao, koliko njima –  mišljenja je 27-godišnji Zadranin kojemu je ovo osma sezona  u regionalnoj ligi, a ima i naslov  pobjednika, sa Zadrom 2003.
Prve četiri sezone odradio je  u matičnom klubu, a ovo mu je  četvrta u Širokom Brijegu, gdje  je uvijek bio jedan od ključnih  igrača. Ove sezone nije bio pravi u prvih mjesec i pol dana, ali  je posljednje četiri utakmice  odigrao na vrhunskoj razini, s 20  poena u prosjeku i valorizacijom 22,75.
– Na početku sezone sam malo tražio pravu  formu. Sada sam se digao i nadam se da ću što  dulje ostati u takvoj formi.
Iskusniji dio momčadi čine Morović, Štemberger, Špralja i Grgat, a u jednog od važnijih  igrača ove sezone se prometnuo i Fran Pilepić,  Riječanin, koji je stigao iz Svjetlosti.
– Imamo šest-sedam igrača, koji nose najveći  dio tereta, a od ovih mlađih se svaku drugu  utakmicu netko priključi. Primjerice, Ramljak je  posljednjih nekoliko utakmica odigrao solidno.  Pilepić je stvarno bio ugodno iznenađenje za sve.  Prvi put igra ovu ligu i sve je utakmice odigrao na  visokom nivou.
Zaustaviti Cara i Vladovića
O večerašnjoj utakmici, kapetan Širokog će  još reći:
– Znamo da nas očekuje teška utakmica. Sa  Zadrom smo tu negdje, izjednačeni što se kvalitete momčadi tiče i mislim da će biti gusta  utakmica.
Koji je recept za pobjedu protiv Zadra?
– Vladović i Car su njihova dva glavna igrača i  na njih treba najviše obratiti pažnju. Uz njih bih  izdvojio još Ivanova. Sve će ovisiti o tome, kako  ćemo odigrati obranu na njima. Ako zaustavimo  Cara u realizaciji i Vladovića u kreaciji igre,  možemo  očekivati pozitivan rezultat.  Ako se njih  dvojica razigraju pa se još  Ivanov i netko  od mlađih  igrača priključi, bit će  nam jako teško  doći do bodova. Dakle, njih  dvojicu moramo limitirati  koliko god je to  moguće – ističe  Špralja.
Nije mu prvi  put da igra  protiv svog Zadra, ali priznaje da je uvijek  poseban osjećaj.
– Uvijek je lijep osjećaj vratiti se i igrati u  svom gradu.
Već sam dosta sezona izvan Zadra i nikada tu nisam  uspio pobijediti. Uvijek se nadam, ali bez obzira  na to lijepo je doći doma i odigrati utakmicu – za  kraj će kapetan Širokog.