Petak, 29. ožujka 2024

Weather icon

Vrijeme danas

12 C°

“Dobri pastir” pomaže potrebite

22.12.2011. 23:00
“Dobri pastir” pomaže potrebite


Kada je broj napravljenih aranžmana prešao preko osamdeset, odlučilo se da će ih se ponuditi vjernicima Obrovca i Vrsi, kazala je Škara


Adventski dani članovima vjerničkog društva “Dobri pastir” ispunjeni su radostima zajedništva i humanosti. Na čelu s ravnateljicom Marinom Škarom, uz pomoć volontera i simpatizera ovih su dana u jednoj kući u Biljanima izrađivali božićne aranžmane. Sav novac od prodaje aranžmana je namijenjen socijalno ugroženim obiteljima.
– Kada je broj napravljenih aranžmana prešao preko osamdeset, odlučilo se da će ih se ponuditi vjernicima Obrovca i Vrsi, kazala je Škara.
U prosincu, mjesecu darivanja, mira i blagoslova, veličina ovog djela je u tome što će s prodajom tih aranžmana pojedine potrebite obitelji dobiti osnovne životne potrepštine. Ovom akcijom nekoliko će obitelji zahvaljujući članovima društva “Dobri Pastir” i drugim dobrim ljudima, radosno dočekati Božić, najveći obiteljski blagdan.
– Sav ovaj rad nas veseli, jer se međusobno družimo, molimo i osjećamo se korisnima u našoj župnoj zajednici, našem društvu uopće. Nas čini sretnim kada obradujemo neku obitelj, naročito potrebite, navodi Škara.
Radost je bila velika jer se vidjelo da su vjernici Obrovca i Vrsi osjetljivi na probleme potrebnih. Tako će dobivenim novcem i svojim uloženim radom vjerničko društvo “Dobri pastir” moći učiniti ove božićne dane radosnijima barem za nekoliko obitelji.
– Hvala svima koji su doprinijeli svojom kupnjom, ali i izradom aranžmana, posebno članovima društva, volonterima i simpatizerima. Oni su neumorno ukrašavali svoje radove da budu što bolji i ljepši. Tako su unijeli puno ljubavi i topline, misleći na obitelji koji u ovom recesijskom vremenu jedva ili nikako ‘spajaju kraj s krajem’, da im bar malo olakšaju i uljepšaju život, ističe Škara.
U vremenu u kojem se događa devalvacija društvenih, vjerskih i obiteljskih vrijednosti akcija društva “Dobri pastir” slikovit je primjer doprinosa vjere i humanosti u razvijanju osjećaja solidarnosti, pomaganja i ljubavi prema čovjeku i obitelji, pomoć potrebitima.
– Nalazimo se u vremenu velike pripreme za Božić. Dani kada više mislimo na druge koji su u potrebi. Tako je ove godine udruga ‘Dobri pastir ‘organizirala akciju izrade božićnih aranžmana. Svi su svojim zalaganjem pridonijeli koliko su najbolje mogli da prodajom božićnih aranžmana pomognemo onima koji su u najvećoj potrebi, rekao je don Boris Pedić, župnik Vrsi i Poljica.
Ovo može biti poticaj i drugima da ove zimske dane iskoriste kako bi unijeli toplinu u živote drugih.