Srijeda, 24. travnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

11 C°

Šarenilo boja i pokreta na pozornici

22.12.2011. 23:00
Šarenilo boja i pokreta na pozornici


Pravo šarenilo boja i pokreta priredio je jučer plesni studio Zalet publici koja je do posljednjeg mjesta ispunila HNK Zadar.
Priča o Tiboru i njegovoj najboljoj prijateljici Jeli koji su prešli cijelu zemaljsku kuglu da bi se popeli na najvišu planinu na svijetu uobličena je kroz niz plesnih koreografija različitih uzrasta, od najmlađih, pa do onih starijih i iskusnijih. Kišobrani, mašnice i kolutovi samo su dio rekvizita upotrebljenih na pozornici, a cijela priča krenula je zanimljivim tokom nakon što je Jela jednog dana otišla u šetnju i više se nije vratila kući. Kao pravi prijatelj Tibor je krenuo za njom i putem je, naravno, sreo puno zanimljivih stvari. Od cvjetova koji plešu u loncima, pa do tajanstvenih rasplesanih šumskih dama – sve to Tibor je susreo tijekom svoje potrage. Ipak nakon svakog puta slijedi i povratak kući, no ovo sigurno neće biti i njihovo posljednje putovanje, dao je naslutiti dvojac.
“Kako je Tiboru nedostajala Jela” još je jedna u nizu plesnih predstava studija Zalet. Prošle godine u ovo vrijeme u HNK Zadar zaigrali su tako “Čarobni snovi”, a godinu prije toga uprizorili su i Andersenovu “Malu sirenu”.