Subota, 20. travnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

12 C°

Starijima od 65 godina 300 kuna, socijalno ugroženima 500

22.12.2011. 23:00
Starijima od 65 godina 300 kuna, socijalno ugroženima 500


Već četvrtu godinu za redom Općina Vrsi daje božićnice žiteljima općinskih mjesta Vrsi i Poljica, svim starijim od 65 godina i to u iznosu od 300 kuna. Socijalno ugroženim obiteljima, bolesnima i nemoćnima božićnica iznosi 500 kuna.
– Za osobe straije životne dobi dodijelit će se sveukupno 314 božićnica po 300 kuna te 30-ak božićnica po 500 kuna za socijalno ugrožene obitelji i općinske žitelje. Općina je za ovogodišnje božićnice u proračunu sveukupno osigurala 110.000 kuna, kaže vrška načelnica Sandra Vukić.
Prvim pristiglim starijim žiteljima i socijalno ugroženim općinskim žiteljima božićnicu je uručila načelnica Vukić sa suradnicima. Po osmijehu na licima nazočnih moglo se zaključiti kako će im božićnica itekako doprinijeti blagdanskom ugođaju u njihovim domovima.
– Ovo blagdansko vrijeme, vrijeme Došašća ili Adventa, darivanja, mira i blagoslova pravi je trenutak kada se treba sjetiti i starijih te nemoćnih ljudi kako bi i oni osjetili da netko na njih misli. Danas je život građana doista skup pa se nadamo da će im božićnica pomoći da lakše i ugodnije provedu Božić, ističe Vukić.
Ovo je, kaže, samo simbolični čin kojim se ljudima želi dati do znanja da mogu uvijek očekivati pomoć svoje općine. Skrb o djeci, mladeži, starim i nemoćnima, braniteljima, invalidima i socijalno najugroženijima jedan je od općinskih prioriteta. Općina je naročito orijentirana prema mladima te  svojim primjerom pokazuje put ostalim gospodarskim i privrednim subjektima.
– Sva djeca od rođenja do četvrtog razreda osnovne škole dobivaju prigodne božićno-novogodišnje darove kojim im na organiziranoj predstavi osobno dodjeljuje Djed Božićnjak. Sufinanciramo učenički prijevoz, dok se ovih dana očekuje i raspisivanje natječaja za nove studentske stipendije, najavila je načelnica.