Subota, 27. travnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

7 C°

Vragović: Razuvjerit ću skeptike

22.12.2011. 23:00
Vragović: Razuvjerit ću skeptike


Znam da Zadru treba playmaker. Vidim da ima prostora za mene i mislim da tu mogu napredovati kroz treninge i kroz igru. I, naravno, pomoći Zadru da ostvari što bolji rezultat i da se sljedeće sezone plasiramo u regionalnu ligu
“Sve je super. Dobro se trenira, a to mi je sada najvažnije, jer sam imao nekih problema u Ciboni i u posljednjih mjesec dana nisam baš trenirao”, prvi su dojmovi Karla Vragovića, nakon jučerašnjeg treninga u dvorani Krešimira Ćosića.
Dvadesetdvogodišnji Zagrepčanin ove je sezone za Cibonu nastupio samo na jednoj službenoj utakmici i bilo je jasno da u tom klubu na njega više ne računaju.
– Tražio sam raskid ugovora, jer tamo više nisam vidio prostora za napredak i sada sam ga dobio. Vidjet ćemo, nisam još dogovorio detalje sa Zadrom. Došao sam odraditi nekoliko treninga, a nadam se da će se idući tjedan sve to i formalno riješiti.
Vragović zna kakav je profil igrača potreban Zadru i vjeruje da može ispuniti očekivanja.
– Znam da Zadru treba playmaker. Vidim da ima prostora za mene i mislim da tu mogu napredovati kroz treninge i kroz igru. I, naravno, pomoći Zadru da ostvari što bolji rezultat i da se sljedeće sezone plasiramo u regionalnu ligu.
U matičnom klubu Dubravi Vragović je više igrao na poziciji šutera, no s vremenom je, naročito po dolasku u Cibonu, preuzeo i ulogu razigravača.
– Otkada igram košarku, uvijek sam igrao s loptom, bilo na jedinici ili dvojci, ovisi o potrebama momčadi. Znao sam igrati u klubu na dvojci, a u reprezentaciji na jedinici. Posljednjih godinu i pol dana u Ciboni sam imao ulogu playmakera. Mislim da to i je moja pozicija. Važno mi je da mi trener vjeruje, a ja ću se truditi da radim sve kako bi momčad igrala što bolje.
Zanimljivo je da Zadar sada može složiti petorku bivših igrača Cibone, Vragović, Vrbanc, Brnas, Krapić, Kaštropil, s tim da je Vragović u tom društvu jedini Zagrepčanin.
– Čast mi je igrati u klubu kao što je Zadar. Cibona i Zadar su dva najveća hrvatska kluba. Htio sam doći ovdje i vjerujem da će biti sve u redu. Većinu igrača već poznajem, generacijski smo blizu, ima dosta mladih i već nakon prvog treninga osjećam se kao da sam duže u svlačionici.
Zadrove ambicije su vam poznate.
– Klub ima ambicije i to mi je bilo najvažnije, jer ambicije guraju igrače naprijed i tjeraju ih da budu još bolji. Nikakav problem mi nije što ove sezone igramo samo prvenstvo Hrvatske. Željan sam igre i dokazivanja. Želim se dokazati zadarskoj publici. Skeptici neka mi samo daju malo vremena i ja ću ih razuvjeriti – za kraj će Vragović.