Propao i treći natječaj za imenovanje šefa Pedijatrije!

Slika korisnika admin
Marin GOSPIĆ

Kada se traži ravnatelj takvog odjela kao što je pedijatrija, dakle, rad s najmlađim pacijentima, čovjek bi očekivao kako će navala biti tolika da se uprava bolnice neće moći obraniti od molbi.

Međutim, u zadarskoj Općoj bolnici ovih je dana zabilježen slučaj za kojeg saznajemo da dosad nije viđen u niti jednoj hrvatskoj bolnici - propao je i treći natječaj za imenovanje šefa Pedijatrije!

Ovime su se ugasile sve optimističke najave zamjenika sanacijske upraviteljice, dr. Roberta Karla, koji je za naš list više puta ponovio kako se nada da će treći natječaj donijeti rješenje, odnosno da će Odjel pedijatrije konačno dobiti ravnatelja.

No, kako nam je ovih dana kazao dr. Karlo - propala je i treća sreća, šefa Pedijatrije i dalje nemaju:

- Vjerovao sam kako bi ovaj, treći po redu, natječaj mogao donijeti rješenje i da će se netko od liječnika javiti na natječaj. Međutim, nije se javio ama baš nitko, što i dalje govori o ozbiljnosti situacije na ovom odjelu. Pacijenata je puno, liječnika malo, no najvažnije je da sve funkcionira kako treba i da djeca imaju najbolju skrb - kaže dr. Karlo.

Jedino rješenje sada im je zapravo ono staro, a to je da rotiraju vršitelje dužnosti ravnatelja, kao što čine već duže vrijeme.

O tome koliko je situacija na Pedijatriji ozbiljna kazuje i podatak da je uprava nedavno pokušala angažirati i već umirovljene pedijatre. Zvali su natrag na posao dr. Joška Mišulića, dr. Damira Letinića i dr. Ivana Rakvina, međutim, sva trojica su ih odbila. Dr. Karlo kaže kako ih razumije, jer je svakako lakše raditi u ambulantama nego na odjelu, pogotovo ljeti kada je zbog velikog broja turista puno veći pritisak na ovaj odjel.

Zbog svega su bili prisliljeni zatražiti pomoć Ministarstva zdravlja na način da im se barem odobre dva specijalizanta koja bi im znatno olakšala situaciju na Odjelu pedijatrije. Ministarstvo je pozitivno odgovorilo na ove zahtjeve i sada će Odjel dobiti dva mlada liječnika. Istina, riječ je o specijalizantima, ali u nestašici liječnika na odjelu, i ova je pomoć dobrodošla.

Kategorija: 
Ocjena: 
Nije još ocijenjeno