SLUČAJ PERICA O sudbini načelnika krim-policije tek iza blagdana

Slika korisnika admin
Marin GOSPIĆ

Neovisno o presudi zadarskog suca Domagoja Kurobase koji odlučuje o pravomoćnosti optužnice protiv načelnika Odjela kriminalističke policije PU zadarske Zrinka Perice, i Ministarstvo pravosuđa ispituje njegovu odgovornost.

Naime, provjeravajući u kojoj je fazi ovaj slučaj, odnosno ostaje li Perica i dalje na mjestu načelnika Krim-odjela do pravomoćnosti optužnice, iz Ravnateljstva MUP-a su nam odgovorili:

- Ministarstvo u sjedištu utvrđuje postojanje elemenata eventualne disciplinske odgovornosti u navedenom slučaju.

Perici tako ostaje čekati ishod njegova predmeta i na Općinskom sudu i u Ravnateljstvu MUP-a. No, blagdanski će mu dani ipak proteći mirno, ako je to uopće moguće obzirom za kazneno djelo za koje ga terete, obzirom da Općinski sud neće ovoga tjedna odlučivati o pravomoćnosti optužnice, nego tek iza blagdana, saznajemo na Sudu.

Protiv Perice je Općinsko državno odvjetništvo u Zadru još 10. prosinca podiglo optužnicu zbog kaznenog djela prevare tereteći ga da je "od 20. veljače 2003. do 23. veljače 2012. u Benkovcu i Zadru počinio kazneno djelo prevare s ciljem da se u znatnoj mjeri materijalno okoristi nepripadnim ostvarenjem prava na uvećani osobni odbitak i priznavanjem olakšica za uplaćene premije za dopunsko zdravstveno osiguranje". Tereti ga se i za isplatu naknada za troškove međumjesnog javnog prijevoza, a na koje nije imao pravo jer je lažno prijavio boravak na području od posebne državne skrbi, a živio je u drugom mjestu.

Načelnika Krim-odjela tako se optužuje za ukupnu štetu na račun države u iznosu od 41.083 kuna, pričinjenu u razdoblju od čak devet godina, koliko je prema optužnici trajalo ovo Peričino varanje države.

Kategorija: 
Ocjena: 
Nije još ocijenjeno