Četvrtak, 28. ožujka 2024

Weather icon

Vrijeme danas

15 C°

Malo snijega za ogromno veselje

23.12.2018. 15:58
Malo snijega za ogromno veselje


Stjepan Žuljić iz tima Kretenicus osvojio je ovogodišnju drugu po redu Išku kraljicu došavši na cilj za nešto više od pet sekundi. Drugo mjesto osvojio je Renato Golem, s treći po redu na cilj je došao Julij Hus iz Slovenije. Niz stazu dugu 62 metra spustilo se stotinjak skijaša. Bilo je tu skijaša, snowboardera, ali i onih koji su se htjeli okušati u malo egzotičnijim disciplinama, pa su se tako neki spuštali i na velikom rozom plamencu, a drugi na sjedećim skijama. Natjecatelji su došli i iz svih dijelova Europe – Hrvatske, susjedne Slovenije, Madžarske, Njemačke… tako da je utrka imala internacionalni karakter. Nakon regularnog dijela utrke uslijedio je revijalni, odnosno slobodni spust za brojnu djecu koja su strpljivo čekala na svoje vrijeme. Malo snijega na otoku rezultiralo je ogromnim veseljem brojnih mališana koji su se spuštali na vrećama, dok su drugi došli spremni te su izvadili sanjke i guštali u jedinstvenoj prilici.
Cijelo vrijeme programa okupljene je zabavljao legendarni voditelj Čubi.
Nakon zabave i proglašenja pobjednika, koji su dobili autohtone proizvode i nagrade za uspomenu, uslijedila je zabava do kasno u noć uz odličan koncert Soul fingersa koji su atmosferu doveli do usijanja. Toplini su pridonijele brojne kućice s kojih se širio miris kuhanog graha i kobasica tekuhanog vina i ostalog alkohola, ali i kolede koje su bile postavljene po trgu Slanac kako bi se posjetitelji zagrijali. Uvečer je bilo organizirano nekoliko brodskih veza tako da su svi oni koji su morali nazad u grad, to mogli učiniti bez većih problema.
Zabava, veselje i dobra atmosfera, ali i činjenica kako je malo otočno mjesto oživjelo usred zime, te kako je upravo zbog ovog događaja otvoren hotel, pojedini restorani, te su puni brojni apartmani i domovi, dovoljno govori o tome koliko jedna dobra ideja može učinti ne samo za promidžbu i turizam već i za vraćanje života na otoke.